Τι περιλαμβάνει το σχέδιο..

Σε ρύθμιση και για τα λεγόμενα πράσινα δάνεια φαίνεται να προχωρούν οι τράπεζες, δικαιώνοντας εκείνους που αγωνίζονται, πληρώνοντας τις δόσεις τους…

Υπό των φόβο των κόκκινων δανείων δηλαδή, αρχίζουν σιγά, σιγά την ρύθμιση και στα ενήμερα δάνεια, στα δάνεια δηλαδή όσων συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά, έστω και με μεγάλες δυσκολίες τις δόσεις τους…

Οι ρυθμίσεις μπορεί να συμπεριλάβουν ακόμη και κούρεμα χρέους, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό που θα γίνεται θα είναι μια μείωση της δόσης.

Το σχέδιο των τραπεζών φαίνεται ότι περιλαμβάνει κυρίως μειώσεις των επιτοκίων που σε πολλές περιπτώσεις είναι ληστρικό καθώς υπάρχουν αυτή τη στιγμή στεγαστικά δάνεια με επιτόκιο από 4% ως 4,5% ή και 4,75%.

Έτσι με την μείωση του επιτοκίου οι δανειολήπτες θα έχουν σημαντική ελάφρυνση στο μηνιαίο ποσό που απαιτείται για την πληρωμή του δανείου τους.
Ταυτόχρονα οι τράπεζες διατίθενται να αυξήσουν και τον χρόνο αποπληρωμής έτσι ώστε να μειωθεί το ποσό της δόσης ακόμη περισσότερο.
Για περιπτώσεις ενήμερων δανειοληπτών οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξετάζεται και μια περίοδος παγώματος του κεφαλαίου όπου θα πληρώνουν μόνο τους τόκους.

Στη φαρέτρα των τραπεζών για να παραμείνουν ενήμερα τα δάνεια υπάρχει ακόμη και το κούρεμα, αλλά αυτές φαίνεται ότι θα είναι λίγες περιπτώσεις, καθώς στην πλειοψηφία των δανειοληπτών θα προταθεί η μείωση του επιτοκίου και η παράταση του χρόνου αποπληρωμής.

Follow us: