Ξεκίνησε η εγγραφή  των δρομέων που θα πάρουν μέρος στον ”34ο Δρόμο Θυσίας Διστόμου”, που θα διεξαχθεί  την  Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 στην διαδρομή Καρακόλιθος- Δίστομο,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης των 228 Σφαγιασθέντων Διστομιτών.

Ο Δρόμος αυτός δεν είναι ένα αγώνισμα ανταγωνισμού ή πρωταθλητισμού. Σ’ αυτόν το δρόμο και μόνον η συμμετοχή είναι τιμή. Συμμετέχουν – και στα δυο σκέλη του- μικροί και μεγάλοι από 5 έως …105 ετών και είναι τιμή γιατί γίνεται στην μνήμη των πατριωτών που σφαγιάστηκαν άγρια από τα γερμανικά,  ναζιστικά στρατεύματα την αποφράδα εκείνη ημέρα της 10ης Ιουνίου του 1944.

Ο Δρόμος Θυσίας, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Την Τεχνική υποστήριξη του αγώνα έχει η Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), με τη συνδρομή της Αθλητικής & Ψυχαγωγικής Λέσχης ΜΕΔΕΩΝ .

Συμμετοχή: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Η διοργάνωση δεν θα ζητήσει πιστοποιητικά καλής υγείας των συμμετεχόντων, αλλά θεωρεί βέβαιο ότι όλοι οι συμμετέχοντες έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο ιατρικό έλεγχο της υγείας τους με ιδία ευθύνη τους και έχουν κριθεί κατάλληλοι για να συμμετάσχουν σε αγώνα δρόμου 11.200 μέτρων. Κατά την παραλαβή του αριθμού της συμμετοχής τους, θαπρέπει  ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να καταθέτουν στη Γραμματεία του αγώνα τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση. Επίσης θα συναινούν ώστε η διοργάνωση θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τηλεοπτικό και φωτογραφικό υλικό του αγώνα, καθώς και των βραβεύσεων.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Δευτέρα 22 Μαΐου 2018 συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://goo.gl/forms/VqFznjSSq9AkadHA2

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με την διοργάνωση μπορείτε να έχετε επικοινωνώντας με την κ. Ασημίνα Κώτσου στα  τηλέφωνα:  2267 0 22296 / 6973998639, στο Fax: 2267 0 22998 και στο e-mail: kotsou@daa.gov.gr

Και παιδικός αγώνας δρόμου

Να  επισημανθεί ότι  στις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί και παιδικός αγώνας απόστασης 1.100 μέτρων με σημείο εκκίνησης το Μαυσωλείο Διστόμου (στο λόφο Κάναλλες) και τερματισμό την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Πάνω Πλατεία).

Πρόσθετες πληροφορίας

Σύμφωνα με την Προκήρυξη που υπογράφει ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργακός,  η εκκίνηση του 34ου Δρόμου Θυσίας αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ., από τον Καρακόλιθο.

Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να παρευρίσκονται στην εκκίνηση τουλάχιστον στις 08:30π.μ.

-Διαδρομή: Η διαδρομή του αγώνα είναι επί αποστάσεως 11.200 μ., με μικρές υψομετρικές διαφορές.

-Τερματισμός: Ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης του Διστόμου.

-Τροφοδοσία: Θα υπάρξει σταθμός τροφοδοσίας με νερά στο 4ο , 6ο , 8ο και 10ο χιλιόμετρο. Στον τερματισμό θα μοιραστούν νερά, χυμοί και μπανάνες στους τερματίσαντες.

– Ιατρική Κάλυψη: Θα υπάρξει πλήρης Ιατρική κάλυψη με Ιατρό και ασθενοφόρο όχημα .

– Βραβεύσεις: Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Επίσης σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.

– Παραλαβή Αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών θα γίνει την ημέρα του αγώνα από τη Γραμματεία που θα λειτουργεί στο χώρο της εκκίνησης από 07:30-09:15.

-Υφίσταται η δυνατότητα μεταφοράς των δρομέων από την πόλη του Διστόμου στην εκκίνηση με μέριμνα του Δήμου. Η αναχώρηση των λεωφορείων προς το χώρο της εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί στις 07:30 από την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης , καθώς και μεταφοράς του ιματισμού των δρομέων από τον χώρο της εκκίνησης στον τερματισμό.

–  Στον αγώνα θα υπάρξει χρονομέτρηση με μέριμνα των διοργανωτών. Λ.Δ.

 

Follow us: