Από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ..

Κ. Μπακογιάννης: «Βάλαμε στοίχημα να αντιμετωπίσουμε την υπογεννητικότητα από την οποία η Στερεά Ελλάδα έχει πληγεί…»

Την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών με νεογέννητα τέκνα, για την αγορά βρεφικών ειδών ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της δράσης «φροντιΖΩ» που υλοποιεί η Περιφέρεια με χορηγία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, η νέα πρωτοβουλία της Περιφέρειας, που εντάσσεται στη δομή πρόνοιας «Γέφυρα», προβλέπει την ενίσχυση με κουπόνια αγορών αξίας 120 ευρώ, των οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με στόχο την πρόσβαση τους σε είδη βρεφικής φροντίδας.

«Όταν στην Στερεά Ελλάδα δημιουργήσαμε την Γέφυρα, βάλαμε στοίχημα με τους ίδιους τους εαυτούς μας,  να γίνουμε από εκείνους που καθημερινά θα αφαιρούν από την λίστα οικογένειες που δεν απολαμβάνουν όσα πρέπει. Βάλαμε και ένα άλλο στοίχημα. Να αντιμετωπίσουμε ένα εθνικό μας πρόβλημα, την υπογεννητικότητα από την οποία η Στερεά Ελλάδα έχει πληγεί. Αρκεί να πω ότι μόνο από το 2015 έως το 2016 χάσαμε ένα ολόκληρο χωριό 2.000 ανθρώπων. Έτσι ξεκίνησε μία σειρά δράσεων στήριξής των οικογενειών που έχουν ανάγκη και που πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα της υπογεννητικότητας. Αυτή είναι ακόμη μια δράση που μπορεί να προσφέρει ένα χαμόγελο ανακούφισης σε αυτές τις οικογένειες και αυτό μας κάνει υπερήφανούς» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας,  αναφερόμενος στην συνεργασία με τον Σύνδεσμο ΒιομηχανιώνΣτερεάς Ελλάδας και τις επιχειρήσεις του..

 Δικαίωμα αίτησης για την παροχή της ενίσχυσης έχουν οι οικογένειες των τέκνων που γεννήθηκαν από την 1/1/2017 έως την 24/4/2018, διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι και 25 Μαϊου!

Follow us: