Πώς θα γίνονται για χρέη σε εφορία και ταμεία

Τι θα βγαίνει στο σφυρί, κάθε πότε και με ποια διαδικασία

Την ερχόμενη Παρασκευή 27 Απριλίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα eauction, με τους πλειστηριασμούς από το Δημόσιο να ξεκινούν και τα πρώτα ακίνητα, μεταξύ των οποίων οικόπεδα και κτίρια, που θα ρευστοποιηθούν, αγγίζουν σε οφειλές το 1 δις ευρώ.

Οι οφειλέτες του Δημοσίου που διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία, κατοικίες, οικόπεδα, χωράφια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής εάν δεν φροντίσουν έστω και την τελευταία στιγμή να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους,  θα τα δουν να εκποιούνται από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή κάποιου συμβολαιογράφου.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για τα ακίνητα δεν θα είναι πλέον η αντικειμενική αξία, αλλά η εμπορική τιμή, που σημαίνει ότι πολλά ακίνητα θα βγαίνουν στο σφυρί σε εξευτελιστικές τιμές,  αφού η κατάρρευση της κτηματαγοράς και της οικοδομής στα χρόνια της κρίσης έχει προσγειώσει τις τιμές των ακινήτων και ειδικά των παλαιών κατοικιών άνω των 20 ετών.

Τα τελευταία χρόνια οι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο μετριόνταν στα δάχτυλα, το 2016 έγιναν 11 και άλλοι 9 το 2017, όμως αυτό τώρα αλλάζει και οι πρώτοι 12 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ξεκινούν..

Οι φορολογικές Αρχές έχουν από πέρυσι έτοιμα 16.789 προγράμματα πλειστηριασμών που δεν εκτελέστηκαν, οι οποίοι

θα αρχίσουν να εκτελούνται σταδιακά,  αφού και οι δανειστές πιέζουν να γίνουν κυβέρνηση να τρέξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και για τα χρέη προς την Εφορία και τα Ταμεία.

Τους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων θα διενεργούν από το γραφείο τους οι συμβολαιογράφοι που έχουν πιστοποιηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου, θα διενεργούνται τρεις ημέρες κάθε εβδομάδα Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 2 έως τις 6 το απόγευμα.

Follow us: