Νέα συνάντηση, για μελέτη σχετικά με τα αίτια και σύσταση δικτύου ενημέρωσης…

Το καλοκαίρι φτάνει και οι αρχές ετοιμάζονται, λένε,  και πάλι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τις τσούχτρες σε Κορινθιακό και Πατραϊκό..

Συσκέφθηκαν ευρύτατα στο υπ. Ναυτιλίας, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δημάρχων της περιοχής, εκπροσώπων του ΕΛΚΕΘΕ, άλλων φορών και υπηρεσιακών παραγόντων και διαπίστωσαν οτι δεν υπάρχει ακόμη μελέτη που να εξηγεί το φαινόμενο στον Κορινθιακό και στον Πατραϊκό κόλπο, αλλά και  ότι τα δίχτυα αποτελούν την μόνη ως τώρα λύση, η οποία είναι κατασταλτικού τύπου και η αποτελεσματικότητά της εξαρτάται από την μορφολογία του πυθμένα και από τις καιρικές συνθήκες.

Ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε και συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το υπουργείο Περιβάλλοντος, από το Πράσινο Ταμείο και από τους εμπλεκόμενους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, για να ανατεθεί στο ΕΛΚΕΘΕ η διενέργεια μελέτης σχετικά με τα αίτια που προκαλούν το φαινόμενο στον Κορινθιακό κόλπο, ενώ προτάθηκε και η σύσταση δικτύου ενημέρωσης, έγκαιρης προειδοποίησης και βοήθειας, ώστε να διευκολυνθεί το κοινό, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου!

Follow us: