Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του Tvxs.

Συγκεκριμένα, η N.Δ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 20,8%, έναντι 11,9% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούν το ΚΚΕ και το Κίνημα Αλλαγής με 5,2% και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5%, ενώ κάτω από το όριο του 3% είναι η Ενωση Κεντρώων με 1,9% και οι ΑΝΕΛ με 1,1%.

Αναποφάσιστοι είναι το 23,8% των ψηφοφόρων, ενώ συγκεντρώνοντας και τα ποσοστά του λευκού ή άκυρου και των ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ή που δεν απαντούν το σύνολο των ψηφοφόρων, το ποσοστό αυτών που δεν εκφράζουν πρόθεση ψήφου ανέρχεται στο 41,7%.

Στην οικονομία και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το χρέος, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, και μάλιστα διακομματικά (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) κρίνουν ως πολύ σημαντική την ρύθμιση του χρέους και πιο συγκεκριμένα, σε ποσοστό 62% δηλώνουν πως η ρύθμιση του χρέους είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και την χώρα και 19% ως αρκετά σημαντική.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 69% και 19%, ενώ στους ψηφοφόρους της ΝΔ στο 65% και 16%.

Η έρευνα ήταν πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 12 έως 15 Απριλίου.

Follow us: