Για 19η  συνεχή χρονιά ο Ελληνικός Όμιλος Τριάθλου & Αθλημάτων Μεγάλης Διάρκειας “Ο Ευχίδας” διοργανώνει τον ιστορικό διεθνή  αγώνα υπεραπόστασης, Ευχίδειο άθλο καθώς και την “25η Ευχίδεια λαμπαδηδρομία”. Επίσης, για πρώτη φορά διοργανώνεται και ο  1ος αγώνας “9 Μουσών- Κλειώ”.

Οι αγώνες τελούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την αιγίδα των Δήμων της διαδρομής: Θηβαίων, Λεβαδέων, Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας, Δελφών και τη συνεργασία φορέων και συλλόγων κατά μήκος της διαδρομής.

Αναλυτικά οι αγώνες, σύμφωνα με το Πρόγραμμα:

  • 19ος Ευχίδειος άθλος  Πλαταιές-Δελφοί 107,5 χλμ.  12-13 Μαϊου 2018

     Ο 19ος Ευχίδειος άθλος, έχει αφετηρία τις Πλαταιές και τερματισμό τους Δελφούς. Η εκκίνηση θα δοθεί την 12η Μαΐου 2018  μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο Πλαταιών , στις 06.00.

Οι αθλητές θα ακολουθήσουν την κλασσική διαδρομή του Ευχίδα και θα τερματίσουν στους Δελφούς διανύοντας απόσταση 107,5 χλμ.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν είναι: Πλαταιές, Λεύκτρα, Ελλοπία, Ξηρονομή, Δομβραίνα, Θίσβη, Αγ. Αννα, Κυριάκι, Στείρι, Δίστομο, Αράχοβα, Δελφοί. Η διάρκεια του αγώνα είναι 15 ώρες.

Δηλαδή, ο τελευταίος αθλητής αναμένεται να τερματίσει στις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου 12/5/2018 στους Δελφούς.

Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν την επομένη, 13/5  στους Δελφούς.

Ο Ευχίδειος άθλος  είναι ο ιστορικότερος και μεγαλύτερος αγώνας που πραγματοποιείται στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αδιάλειπτα 19 χρόνια! Είναι πλέον παγκοσμίως γνωστός και κάθε χρόνο, εκτός από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές που έρχονται να συμμετάσχουν από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, έρχονται και αθλητές από το εξωτερικό παγκοσμίως καταξιωμένοι,  διεθνείς αστέρες του αθλήματος των υπεραποστάσεων, με πολλές διακρίσεις σε αγώνες ανά τον κόσμο.

 

  • Δρόμος  9 Μουσών -Κλειώ  Πλαταιές-Αρβανίτσα  55 χλμ. 12 Μαΐου 2018

 

Το 2018 για πρώτη φορά, ο σύλλογος  θα διοργανώσει τον 1ο Δρόμο 9 Μουσών.

Πρόκειται για αγώνα υπεραπόστασης 55χλμ., ο οποίος θα διεξαχθεί ταυτόχρονα με τον Ευχίδειο άθλο, με κοινή εκκίνηση.

Η εκκίνηση δηλαδή, θα δοθεί το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο των Πλαταιών στις 06.00.

Οι αθλητές θα ακολουθήσουν κανονικά την διαδρομή του Ευχίδειου άθλου, και θα τερματίσουν στην Αρβανίτσα. Η διάρκεια του αγώνα είναι 7.30 ώρες, δηλαδή ο τελευταίος θα τερματίσει στις 13:30.

Με τον δρόμο των 9 Μουσών δίνεται η ευκαιρία σε δρομείς, οι οποίοι δεν είναι ακόμη έτοιμοι για να τρέξουν τον Ευχίδειο άθλο, να γνωρίσουν ένα σημαντικό κομμάτι της διαδρομής του και να είναι έτσι εν δυνάμει συμμετέχοντες τα προσεχή έτη.

Ονομάζεται δρόμος των 9 Μουσών, τιμώντας  την ιστορία και τη μυθολογία , προβάλλοντάς την ταυτόχρονα, διότι ως γνωστόν  στον Ελικώνα, τον οποίο θα ανέβουν οι αθλητές, για να τερματίσουν στο πανέμορφο οροπέδιο της Αρβανίτσας, κατοικούσαν οι 9 Μούσες, οι οποίες γι αυτό ονομάζονταν και Ελικωνιάδες.

Μάλιστα κάθε χρόνο, ο αγώνας θα είναι αφιερωμένος και σε μία διαφορετική Μούσα. Φέτος τιμάται η Μούσα της ιστορίας Κλειώ, γι αυτό και ο αγώνας  ονομάζεται δρόμος 9 Μουσών-Κλειώ!

  • 25η Ευχίδεια λαμπαδηδρομία 13 Μαΐου 2018

Κάθε χρόνο  λαμβάνει χώρα και η ετήσια λαμπαδηδρομία  στους Δελφούς. Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 θα λάβει χώρα η τελετή αφής του Δελφικού φωτός- υπεραποστάσεων  στο Μουσείο Σικελιανού και κατόπιν η καθιερωμένη λαμπαδηδρομία γύρω στις 10.00 με αθλητές από τους αγώνες  και μαθητές από τα σχολεία των Δελφών. Η απόσταση που θα διανυθεί είναι 4-5 χλμ περίπου και η διάρκειά της 30 λεπτά περίπου.

 

 

 

Follow us: