Οι αναλύσεις Μπένου και το σχέδιο της Περιφέρειας από τον Κ. Μπακογιάννη..

Τα «Μονοπάτια της Ιστορίας» στην Στερεά, παρουσίασαν το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μονοπάτια που περνούν από το Αρχαίο θέατρο Δελφών, Αρχαίο θέατρο Χαιρώνειας, Αρχαίο θέατρο Ορχομενού Βοιωτίας, Αρχαίο θέατρο Άσκρης, Αρχαίο θέατρο Καβιρείου Θήβας, Αρχαίο θέατρο Τανάγρας και το  Αρχαίο θέατρο Ερέτριας…

«Τα αρχαία θέατρα της Στερεάς Ελλάδας. Στα βήματα του Απόλλωνα και του Διονύσου» ανέπτυξε η επίτιμη έφορος Αρχαιοτήτων Ρ. Κολώνια, ενώ οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στο «Ψηφιακό Πανόραμα της Φύσης και Πολιτισμού», από τους Ευαγγελία Παπαδοπούλου, Δρ. Αρχαιολογίας και  Γιάννη Νικολόπουλο συνιδρυτή της εταιρείας Clio Muse.

Το σχέδιο της Περιφέρειας για την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας μέσω του Πολιτισμού παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, αναλύοντας τους άξονες πρωτοβουλιών της Περιφέρειας,  για την σύνδεση του Πολιτισμού με την τουριστική ανάπτυξη, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την δημιουργία θέσεων εργασίας…

Αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία με το «Διάζωμα» και τον Σταύρο Μπένο, για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού που περιλαμβάνει την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων και την δικτύωσή τους σε μία ενιαία ψηφιακή αλλά και φυσική ενότητα, την ένταξη στο δίκτυο όλων των αξιοθέατων της φύσης και του σύγχρονου πολιτισμού αλλά και την συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο ώστε να συμμετέχει ενεργά στο δίκτυο δημιουργώντας μια μεγάλη αλυσίδα ποιοτικής προσφοράς υπηρεσιών και προϊόντων στον επισκέπτη και τόνισε πως στόχοι αυτής της «μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας», είναι η Στερεά Ελλάδα να αποτελεί τουριστικό προορισμό για τον επισκέπτη που θέλει να βιώσει τον μυθολογικό και  ιστορικό πλούτο του τόπου και να απολαύσει την  μοναδική του φύση, να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος και να φτάσει στους 9 μήνες, να αξιοποιούνται όλες οι δημόσιες υποδομές, πολιτισμού, τουρισμού, μεταφορών, που έχουν χρηματοδοτηθεί τις τελευταίες δεκαετίες και οι τοπικές μεταποιητικές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα του πρωτογενή τομέα,   να διαθέτουν τα προϊόντα τους όχι μόνο στην τοπική αγορά αλλά να τα καθιστούν γνωστά και να τα εξάγουν στην ευρύτερη διεθνή αγορά.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε ιδιάιτερα στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού έκανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι βασικό εργαλείο για την δημιουργία θέσεων εργασίας, την αύξηση του εισοδήματος του τοπικού πληθυσμού και την ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων, αποτελεί η ενίσχυση του ιαματικού, του πολιτιστικού και του χειμερινού τουρισμού.

Για την υλοποίηση δε αυτής της νέας πρότασης,  δρομολογούνται δράσεις, πρωτοβουλίες και έργα που χρηματοδοτούνται και από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και περιλαμβάνουν προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος με ευρεία αξιοποίηση των ψηφιακών εφαρμογών και της αφήγησης, καθιέρωση συστήματος διασφάλισης ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον επισκέπτη και κατάρτιση των επιχειρηματιών και των εργαζομένων που είναι απαραίτητες για την διασφάλιση της ποιότητας..

Μάλιστα, τόνισε πως άμεσα η Περιφέρεια προχωρά στην δημιουργία μηχανισμού με αποκλειστικό αντικείμενο την προετοιμασία του σχεδίου της Πολιτιστικής Διαδρομής της Στερεάς Ελλάδας και την δημιουργία φορέα με στόχο την ενεργό συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα που θα αναλάβει την λειτουργία της Πολιτιστικής Διαδρομής, προκειμένου το όλο σχήμα μετά την λήξη του τρέχοντος ΕΣΠΑ να αυτοχρηματοδοτείται με συνεισφορές από τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο δίκτυο.

Follow us: