Περισσότεροι από 427.000 Έλληνες έχουν εγκαταλείψει την χώρα από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, προκαλώντας καθίζηση στην ελληνική οικονομία και μάλιστα το δίχως προηγούμενο «φαινόμενο» συνεχίζεται, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος. Η μαζική έξοδος από την χώρα κατατάσσει την Ελλάδα 3η μετά την Κύπρο και την Ισπανία σε ό,τι αφορά την αναλογία νέων που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα έχει μειωθεί το τελευταίο διάστημα κοντά στα επίπεδα του 20%, ωστόσο εξακολουθεί να είναι σχεδόν τριπλάσιο από τον μέσο όρο της ΕΕ  και ως εκ τούτου, άνεργοι θα συνεχίσουν να κυνηγούν θέσεις εργασίας στο εξωτερικό, με την πιθανότητα να πέσουν θύματα απάτης.
Στελέχη της ελληνικής πρεσβείας στην Πράγα δήλωσαν ότι έχουν γνώση των αυξανόμενων παραπόνων αλλά και των ψευδών προσδοκιών που δημιουργούν πολλές εταιρείες εύρεσης και επιλογής προσωπικού.

Πάντως δεν κατέστη σαφές εκ μέρους της πρεσβείας εάν πρόκειται να αναληφθεί δράση επί τους ζητήματος. «Υπάρχουν νόμιμα παραθυράκια που επιτρέπουν τέτοιες δραστηριότητες», δήλωσε διπλωμάτης, διατηρώντας την ανωνυμία του.

Follow us: