Αλλαγές για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας..

Με 30 ερωτήσεις αντί 300  και νέες άδεις για τις συναλλαγές τους με την διοίκηση..

Δύο βασικές αλλαγές που απλοποιούν την διαδικασία απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας οι οποίες θα αποτυπωθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στην Βουλή, θα ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης και ο Ειδικός Τομεακός Γραμματέας Ιθαγένειας Λ. Μπαλτσιώτης..

Η πρώτη αλλαγή αφορά την βάση με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που καλούνται να δώσουν οι υποψήφιοι, καθώς έχουν εκφρασθεί πολλά παράπονα και γι΄ αυτό θα εξετάζονται σε 30 από 300 ερωτήσεις που θα αναρτηθούν σύντομα στην σχετική πλατφόρμα, από τις οποίες θα πρέπει να απαντήσεις τις 20.

Η δεύτερη έχει να κάνει με τους 50.000 αλλοδαπούς που βρίσκονται επί πολλά χρόνια στην Ελλάδα, και παρόλα αυτά αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με την γραφειοκρατία λόγω έλλειψης των απαραίτητων εγγράφων.

Γι’ αυτούς θα θεσμοθετηθούν δύο νέες άδειες, αορίστου χρόνου και πολυετούς διάρκειας, με βάση τις οποίες αφενός θα διευκολύνονται στις συναλλαγές τους με τη Διοίκησης και αφετέρου θα μπορούν να αιτηθούν για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Follow us: