Ημερίδα στην Θήβα, την Κυριακή 18 Μαρτίου

Ημερίδα, με τίτλο  «Αναδεικνύοντας την Θήβα μέσω των μνημείων της» διοργανώνουν ο Δήμος Θηβαίων και το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, την Κυριακή 18 Μαρτίου,  ώρα 11.00 το πρωϊ  στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας..

Η ημερίδα απευθύνεται, στους πολίτες, σε αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, πολεοδόμους, αρχαιολόγους και γενικότερα σε όσους ασχολούνται με την αποκατάσταση κι ανάδειξη μνημείων και συνόλων αλλά και με τον πολεοδομικό σχεδιασμό αναπλάσεων, αλλά και σε εκπροσώπους των αρμοδίων φορέων της Πολιτείας…

Στόχος της ημερίδας είναι, με έμφαση την Θήβα, να ευαισθητοποιηθεί το ευρύ κοινό αναφορικά με την βιώσιμη χρήση μνημείων και συνόλων για την ανάδειξη των ελληνικών πόλεων αλλά και να παρουσιαστούν με εύληπτο τρόπο τα θέματα και τα επιτυχημένα παραδείγματα ένταξης μνημείων και συνόλων σε υφιστάμενους αστικούς ιστούς στον Ελλαδικό χώρο. ..

Οι διοργανωτές πιστεύουν πως αυτή η ημερίδα θα συμβάλλει στην καλλιέργεια ενός γόνιμου διαλόγου, με στόχο την καλύτερη ανάδειξη των πόλεών μας μέσω μιας βιώσιμης χρήσης των μνημείων και συνόλων του κάθε τόπου.

Η Ελληνική  Εταιρία εδώ και 45 χρόνια εργάζεται ασταμάτητα για την διαφύλαξη της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του τόπου μας, με την υποστήριξη πολιτών, οργανώσεων και φορέων από όλη την Ελλάδα.

 

Follow us: