Οι αλλαγές στα μαθήματα της Γ Λυκείου θα είναι 5 με βασικότερη αυτή της συρρίκνωσης των μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις.

Δείτε τις αλλαγές εν μέσω της σχολικής χρονιάς …

Μαθήματα 4 στις απολυτήριες εξετάσεις Λυκείου, όπου οι τελειόφοιτοι θα εξετάζονται σε Μαθηματικά, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Βιολογία και Ιστορία.

Η ώρα της εξέτασης για κάθε μάθημα θα είναι δύο ώρες, εκτός του μαθήματος Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, το οποίο θα διαρκεί τρεις ώρες και μάλιστα, ο  τρόπος εξέτασης αλλάζει στο συγκεκριμένο μάθημα καθώς, εκτός από την έκθεση και τις λεξιλογικές ασκήσεις, οι μαθητές θα εξετάζονται και σε απόσπασμα κειμένου.

Αλλαγή  και στα Αρχαία της Β΄Λυκείου, καθώς το έργο του Επιτάφιου του Θουκυδίδη θα προστεθεί στην εξέταση των Αρχαίων της Β’ Λυκείου.

Με αυτόν τον τρόπο,  το υπουργείο Παιδείας στην βαθμολόγηση των μαθητών πριμοδοτεί τις ερμηνευτικές ερωτήσεις, μειώνοντας  την μοριοδότηση σε ερωτήσεις γραμματικής και συντακτικού.

Υποχρεωτικές δημιουργικές εργασίες, οι οποίες θα λαμβάνονται υπ’ όψιν στην βαθμολόγηση, θα έχουν από φέτος οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, οι οποίες θα εκπονούνται κατά τις διδακτικές ώρες των μαθημάτων, τουλάχιστον σε ένα από τα διδασκόμενα αντικείμενα, όμως στην  Γ’ Λυκείου, η δημιουργική εργασία είναι προαιρετική.Έ

Ενα ωριαίο διαγώνισμα το τετράμηνο και απροειδοποίητα τεστ διάρκειας 10-15 λεπτών είναι οι οδηγίες του υπουργείου Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς για τους μαθητές του Λυκείου.

Η ηγεσία προχωράει σε ψαλίδι των διαγωνισμάτων στο Λύκειο, αυξάνοντας παράλληλα κατά δύο εβδομάδες την διάρκεια του διδακτικού έτους.

Follow us: