Την ανάκληση των παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος VELCADE 3,5mg/vial (bortezomib) ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, λόγω ποιοτικού προβλήματος στο πώμα του φιαλιδίου που περιέχει την σκόνη, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυνητικός κίνδυνος όσον αφορά την στειρότητα του προϊόντος.

Η εταιρεία Janssen-Cilag Φαρμακευτική Α.Ε.Β.Ε., οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των παρτίδων, προκειμένου να τις αποσύρουν.

Δείτε  τις  παρτίδες προς ανάκληση:

Ο ΕΟΦ προχώρησε επίσης, στην ανάκληση τσιπς, μετά από ενεργοποίηση του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης
για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) από τις Ολλανδικές αρχές.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε για την διακίνηση προϊόντος «τσιπς καλαμποκιού βιολογικό χωρίς γλουτένη», Βελγικής προέλευσης, που βρέθηκε να περιέχει γλουτένη.

Πρόκειται, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, για τσιπς καλαμποκιού με εμπορική ονομασία «Amaizin Natural Corn Chips», σε συσκευασία των 150 g ανά τεμάχιο, με αριθμό παρτίδας 37331 και ημερομηνία λήξης 27/07/2018. Το εν λόγω προϊόν παρασκευάστηκε από την Βελγική εταιρεία «Snack Food Poco Loco nv».

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την εν λόγω παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος, εφόσον έχουν ευαισθησία στην γλουτένη, να μην το καταναλώσουν.

Χ.Μ.

Follow us: