«Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει και δεν δέχεται άλλη εξαθλίωση ειδικά σε εθνικό επίπεδο»

Αλλαγή σελίδας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, απέναντι στην κυβέρνηση, μετά το συλλαλητήριο της Κυριακής για την υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

«Ο ελληνικός λαός δεν θα αντέξει ούτε και θα δεχθεί άλλη επιπλέον εξαθλίωση και ταλαιπωρία, ειδικά σε επίπεδο εθνικό» είπε στην προσφώνησή του κατά την έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας στην σκιά του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου για την Μακεδονία.

«Ο περήφανος ελληνικός λαός καθ’όλη την διάρκεια της οικονομικής κρίσεως υπέδειξε και συνεχίζει να υποδεικνύει θαυμαστή δύναμη, ιώβια υπομονή, αλλά και μία ταπεινωτική πειθαρχία απέναντι στις προκλητικές, πολλές φορές, διεθνείς «συστάσεις» και πιέσεις για σκληρά οικονομικά μέτρα. Ωστόσο, αυτό που απαιτεί και ζητά είναι ο εύλογος σεβασμός στα θεμελιώδη δικαιώματά του και η πιστή διατήρηση της ταυτότητος του κράτους και των εθνικών του δικαίων, το οποίο και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά του» πρόσθεσε, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την «άρτια και σωστή διαχείριση στο ευαίσθητο αυτό μείζονος εθνικής σημασίας θέματος».

Επανέλαβε, ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να μένει σιωπηλή και απαθής «όταν απειλούνται ή και διακυβεύονται τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδος μας» και μεαφορμή την συμπλήρωση 10 ετών από την εκλογή του στην θέση του Αρχιεπισκόπου, ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται στο τρίπτυχο «ενότητα», «αγάπη» και «προσφορά».

Χ.Μ.

Follow us: