“Την προηγούμενη εβδομάδα ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λιβαδειάς και άλλοι κοινωνικοί Σύλλογοι, δεχτήκαμε μια πρόσκληση από τη Δήμαρχο Λεβαδέων προκειμένου να συμμετάσχουμε μαζί με άλλους τοπικούς συλλόγους, σε συνάντηση εργασίας για προγραμματισμό δράσεων αλληλεγγύης μετά από πρόταση του λεγόμενου «Δικτύου Αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες». ”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 22/01/2018
Καραγιαννοπούλου 56 Λιβαδειά Αρ. πρωτ. 6
Τηλέφωνο και φαξ : 2261024239
Email:splevadias@gmail.com

ΠΡΟΣ
Κ. ΓΙΩΤΑ ΠΟΥΛΟΥ
Δήμαρχο Λεβαδέων

Αξιότιμη κ. Δήμαρχε

Ο Σύλλογος μας έλαβε μέσω email την υπ αρ. πρωτ. 1085/17-1-18 πρόσκληση σας προκειμένου να συμμετάσχουμε μαζί με άλλους τοπικούς συλλόγους σε συνάντηση εργασίας για προγραμματισμό δράσεων αλληλεγγύης.
Το έγγραφο σας απεστάλη μετά από πρόταση του λεγόμενου «Δικτύου Αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες» προκειμένου οι Σύλλογοι του Δήμου μας στα πλαίσια του κοινωνικού τους έργου να συμπεριλάβουν στην δράση τους και τους πρόσφυγες –μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα της πόλης μας.
Με την επιστολή μας αυτή σας γνωρίζουμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στην συνάντηση αυτή για τους εξής λόγους :
-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας μετά την εκλογή σας ως Δημάρχου ,το Φθινόπωρο του 2015, σας επεσκέφθη στο γραφείο σας,σας συνεχάρη και αφού έγινε ανταλλαγή απόψεων συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στη διάρκεια της θητείας σας ώστε ο Δήμος Λιβαδειάς στα πλαίσια του νόμου και των δυνατοτήτων του να συμπαρασταθεί με συγκεκριμένα μέτρα στην ευαίσθητη και αδύναμη πολύτεκνη οικογένεια του Δήμου .
Στην θρησκευτική μας γιορτή αρχές Νοεμβρίου 2015 στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Λιβαδειάς και κατά την δεξίωση στο πνευματικό κέντρο του ναού επαναβεβαιώθηκε εκ μέρους σας η διάθεση για συνεργασία και συμπαράσταση.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές προσπάθειες του προέδρου μας κ. Νικ. Σανιδά προς το ιδιαίτερο γραφείο σας δεν είχατε χρόνο για νέα συνάντηση όπου και θα υποβάλαμε προτάσεις προς τον Δήμο με στόχο την ανακούφιση της αδύναμης πολύτεκνης οικογένειας που ματώνει κυριολεκτικά να σταθεί στα πόδια της μέσα στην συνεχιζόμενη οικονομική κρίση .
Εδώ πρέπει να σας γνωρίσουμε ότι τα έσοδα του Συλλόγου είναι μόνο η μικρή συνδρομή των μελών μας-οικογενειών ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στις 700 πολύτεκνες οικογένειες και τα έσοδα αυτά μόλις και μετά βίας καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα του Γραφείου μας(μισθοδοσία-ΙΚΑ υπαλλήλου,πάγια έξοδα κτλ.)
Κύριο μέλημα του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η προβολή της πολύτεκνης οικογένειας σαν πρότυπο ζωής και ευτυχίας και η υπόμνηση προς την ΠΟΛΙΤΕΙΑ να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς την οικογένεια αυτή όπως το Σύνταγμα της Ελλάδας επιτάσσει (Αρθ. 21).
Επίσης προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να αφυπνίσουμε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ώστε να ληφθούν γενναία θεσμικά μέτρα για την αντιμέτωπιση του εφιαλτικού για την πατρίδα μας δημογραφικού προβλήματος
Στα πλαίσια αυτά ελπίζαμε και στη θετική δική σας στάση και αναμέναμε και αναμένουμε ακόμα την συνάντηση αυτή που έχετε υποσχεθεί.
– Αντ αυτού λάβαμε την ανωτέρω επιστολή σας με την οποία ουσιαστικά μας καλείτε να συμπεριλάβουμε στις κοινωνικές μας δράσεις εμείς οι πολύτεκνοι Έλληνες πολίτες- Δημότες της πόλης μας τους συμπαθείς κατά τα άλλα πρόσφυγες.
Αυτό ,κατά την γνώμη μας ,φαντάζει σαν κακόγουστο αστείο και προκαλεί την Ελληνική οικογένεια για τους εξής απλούς λόγους:
α) Γνωρίζουμε ότι οι πρόσφυγες-μετανάστες που διαμένουν στη Λιβαδειά με το πρόγραμμα της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και με χρηματοδότηση της Ευρωπαικής Ένωσης ως προσωρινά φιλοξενούμενοι έχουν λύσει πλήρως το στεγαστικό τους πρόβλημα με όλα τα απαιτούμενα για άνετη διαμονή δηλ. πληρωμή ενοικίου,πληρωμή κοινοχρήστων-θέρμανσης-ΔΕΗ-ΟΤΕ κτλ όταν πολλές πολύτεκνες οικογένειες δεν έχουν ιδιοκτητη στέγη και πληρώνουν από τα λίγα έσοδα τους τα πάντα(ενοίκιο,κοινόχρηστα,θέρμανση,ΔΕΗ,ΟΤΕ κτλ.)
β) Γνωρίζουμε ότι οι πρόσφυγες σύμφωνα με το ίδιο πρόγραμμα έχουν εξασφαλισμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μάλιστα κατά προτεραιότητα όταν πολλές φτωχές πολύτεκνες οικογένειες εκλιπαρούν για τα φάρμακα τους και την ιατρική περίθαλψη
γ) Γνωρίζουμε ότι οι πρόσφυγες έχουν εξασφαλισμένη την διατροφή τους ,τον ρουχισμό τους ,την Υγιεινή τους,την νομική και κοινωνική τους υποστήριξη ,την υποστήριξη στις μετακινήσεις τους, τους διερμηνείς τους και ότι άλλο είναι απαραίτητο για άνετη διαμονή-παραμονή χωρίς φυσικά να εργάζονται όταν πολλές πολύτεκνες οικογένειες αναζητούν εναγωνίως εργασία για τα μέλη τους απλά και μόνο για να επιβιώσουν.
δ) Τέλος γνωρίζουμε ότι ο Δήμος για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην παροχή όλων των ανωτέρω έχει συστήσει και λειτουργεί την κοινωνική επιχείρηση ΚΕΔΗΛ και μέρα νύχτα οι εργαζόμενοι σε αυτή προσφέρουν τα πάντα στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες .
Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν και λειτουργούν οι κοινωνικές δομές του Δήμου Λιβαδειάς (παντοπωλείο-φαρμακείο-κέντρο κοινότητας κτλ.)όπου και παραπέμπουμε τους πολύτεκνους για τις πολλές και καθημερινές ανάγκες εφόσον ο Σύλλογος δεν έχει τέτοιες δυνατότητες.
Αλλά πιστέψτε μας κα Δήμαρχε
Όταν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αδυνατεί να προσφέρει τα στοιχειώδη στα μέλη του είναι τουλάχιστον αστείο και μάλιστα προκλητικό και κακόγουστο να ζητάτε από εμάς να προσφέρουμε βοήθεια σε μία νεφελώδη και αόριστη «οργάνωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες» και μην ξεχνάτε ότι το κοινό αίσθημα των Ελλήνων απορρίπτει και τις ΜΚΟ και όλα αυτά τα νεοφανή σχήματα αλληλεγγύης.
Είναι δε απορίας άξιον πως ο Δήμος μας που έχει ιδρύσει και λειτουργεί την κοινωνική επιχείρηση ΚΕΔΗΛ για πλήρη και άνετη διαμονή των προσφύγων στην πόλη μας πως άγεται από το ανώνυμο και μυστηριώδες αυτό «κίνημα Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες» σε μια περίεργη δράση.
Εκτός και αν εντάσσεται και αυτό σε μία προσπάθεια προβολής από το κίνημα αυτό μιας θεατρικής παράστασης με αδιαφανείς σκοπούς και σκοπιμότητες;;
Κα Δήμαρχε
Ο Σύλλογος μας είναι έτοιμος και σύμφωνος να ανταποκριθεί σε δράσεις του Δήμου Λιβαδειάς μέσω της ΚΕΔΗΛ και των νόμιμων οργάνων του Δήμου αλλά σε ένα πλαίσιο σοβαρών προτάσεων που παράλληλα και πρώτιστα θα ενισχύσουν και τα μέλη μας πολύτεκνους γονείς που καθημερινά αγωνίζονται να μεγαλώνουν τα πολλά παιδιά τους δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον της Ελλάδας μας.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Κοινοποίηση στους Συλλόγους Αποδέκτες πρόσκλησης

Ο πρόεδρος Ο γραμματέας Νικόλαος Σανιδάς Παναγιώτης Περγαντάς

Follow us: