Ο Κ.Ο.Κ  και η σωστή συμπεριφορά ως πεζοί, ως επιβάτες και ως οδηγοί ποδηλάτων

Για την σπουδαιότητα των κανόνων οδικής κυκλοφορίας  ενημερώνει τους μαθητές δημοτικών σχολείων η ΕΛ.ΑΣ, συνεχίζοντας τις εκπαιδευτικές  από το Τμήμα Τροχαίας Λαμίας.. Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πρακτική χρηστικότητα καθημερινών κανόνων οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, ερχόμενοι σε επαφή με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και αντλώντας χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ορθή συμπεριφορά τους, είτε ως πεζοί, είτε ως επιβάτες οχημάτων, είτε ακόμη ως οδηγοί ποδηλάτων.

Συγκεκριμένα, ενημερώνονται πώς να βαδίζουν σε δρόμο με ή χωρίς πεζοδρόμιο, πώς να διασχίζουν κάθετα το οδόστρωμα με ή χωρίς διαχωριστική νησίδα, πως να ερμηνεύουν τα χρώματα στους φωτεινούς σηματοδότες, για ποιους λόγους δεν επιτρέπονται η διέλευση ανάμεσα από σταθμευμένα οχήματα, αλλά και τα παιχνίδια γύρω ή εντός των σιδηροδρομικών γραμμών, πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ως «οδηγοί ποδηλάτων» και ποια μέσα προστασίας οφείλουν να χρησιμοποιούν.

Επίσης μαθαίνουν πως όταν κυκλοφορούν στο δρόμο με το ποδήλατό τους υπακούουν τους κανόνες κυκλοφορίας των οχημάτων και ενημερώνονται για την ύπαρξη των ποδηλατοδρόμων, μαθαίνουν πώς πρέπει να μπαίνουν και να βγαίνουν από ένα όχημα, καθώς και τους κανόνες που πρέπει να τηρούν όταν χρησιμοποιούν λεωφορεία.
Οι εκπαιδευτικές αυτές διαλέξεις κυκλοφοριακής αγωγής θα συνεχιστούν από Αξιωματικούς των Τμημάτων Τροχαίας, καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής περιόδου, σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Follow us: