Ο Σύλλογος Εθελοντών Φιλόζωων Λιβαδειάς με ανακοίνωσή του αναφέρεται σε δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς που ελήφθησαν πρόσφατα για την προστασία των ζώων.

Η πρώτη αφορά την παθητική κακοποίηση δύο σκύλων που διαβίωναν επί χρόνια κλεισμένα σε μια αποθήκη σε άθλιες συνθήκες.

Την υπόθεση είχε αναδείξει ο ΣΕΦ Λιβαδειάς που μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας και του κ. Εισαγγελέα, φρόντισε για την απομάκρυνση και την φιλοξενία των δύο ζώων.

Η δεύτερη αφορά ρίψη φόλας με σπασμένα γυαλιά, όπου υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας και είχε προβεί σε επώνυμη καταγγελία στην αστυνομία. Η φόλα είχε απομακρυνθεί πριν βλάψει κάποιο ζώο.

«Και στις δύο περιπτώσεις η αστυνομία ανταποκρίθηκε και η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταδικαστική επιβάλλοντας 10.000ευρώ πρόστιμο και 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή στην υπόθεση της παθητικής κακοποίησης, 5.000ευρώ πρόστιμο και 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή στην υπόθεση ρίψης φόλας», αναφέρει ο Σύλλογος και προσθέτει: «Οι αποφάσεις αυτές καταδεικνύουν ότι οι νόμοι που αφορούν την κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα όχι μόνο έχουν αλλάξει και εφαρμόζονται! Όταν γινόμαστε μάρτυρες κακοποίησης πρέπει να μιλάμε, οφείλουμε να το καταγγέλλουμε στις αρμόδιες αρχές. Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε τα πλάσματα που είναι ανήμπορα να προστατέψουν τους εαυτούς τους».

Καταλήγοντας επισημαίνει: «Ως Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς επικροτούμε τις δικαστικές αποφάσεις και ευχαριστούμε την δικηγόρο μας κυρία Φωτεινή Χανδρά για τις νομικές συμβουλές και την αφιλοκερδή της προσφορά στον Σύλλογο».

 

Follow us: