Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Tuesday, Oct 17th

Last update04:37:10 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑ Πολίτες, προσοχή από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος!
Διαφήμιση
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr

Πολίτες, προσοχή από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος!

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Σε νέα περιστατικά, που γίνονται με κλήσεις μετά τα μεσάνυχτα, με σκοπό την εξαπάτηση των πολιτών, αναφέρεται η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος..

Πρόκειται για αναπάντητες – ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις, από άγνωστους αριθμούς υψηλής χρέωσης του εξωτερικού, που γίνονται κατά κανόνα μετά τα μεσάνυχτα ώστε να εμφανίζονται σκόπιμα ως αναπάντητες…

Σύμφωνα με καταγγελίες, συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας έχουν λάβει αναπάντητες κλήσεις προερχόμενες από Βοσνία Ερζεγοβίνη και Μαλδίβες, με κωδικούς κλήσης 00387 και 00960, αντίστοιχα και η Δίωξη συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους κλήσεις και μηνύματα, ώστε να αποφύγουν οικονομική εξαπάτησή τους.

Παράλληλα, τους συμβουλεύει να μην καλούν πίσω τους άγνωστους αυτούς διεθνείς αριθμούς και να μην απαντούν στον αριθμό του αποστολέα του SMS και να το διαγράφουν αμέσως, αφού και στις δύο περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρχουν υψηλές χρεώσεις.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπενθυμίζει στους πολίτες ότι μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, είτε τηλεφωνικά: 11188, είτε στέλνοντας e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , είτε μέσω εφαρμογής (application) για smartphones: FEELSAFE E-COMMERCE, είτε μέσω twitter: @CyberAlertGR

Κοινοποιήστε