Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Tuesday, Oct 17th

Last update04:37:10 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Νέα «κόντρα» για τον ΦοΔΣΑ Στερεάς!
Διαφήμιση
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr

Νέα «κόντρα» για τον ΦοΔΣΑ Στερεάς!

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Νέο δημοσίευμα Κόρδατζη, με εμπλοκή Δημοτικού Συμβούλου..

Αλ. Στάϊκος: «Λέει πάλι αναλήθειες, ξεχνώντας εντέχνως την αλήθεια ..»

«Συνεχίζει να λέει ανακρίβειες, κρύβοντας εντέχνως την αλήθεια» απαντά ο ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Αλ. Στάϊκος στο δημοσίευμα του Δημοτικού Συμβούλου Ι. Κόρδατζη, στο οποίο φαίνεται να εμπλέκεται και ο ίδιος, μέσα από μια «καθαρά ιδιωτική συζήτηση»…

Ο κ. Κόρδατζης έκανε λόγο για «Περιβαλλοντική βόμβα» 10.000 τόνων αποβλήτων στην Θήβα, αναφερόμενος στα σχετικά στοιχεία που έδωσε ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α, από άλλες περιοχές (κυρίως από την Εύβοια) στον ΧΥΤΑ Θήβας μόνον για το Α΄ Εξάμηνο του 2017, στοιχεία που έθεσε στις συνεδριάσεις των τελευταίων δυο Δημοτικών Συμβουλίων, όπου «ο Δήμαρχος προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα, αποφεύγοντας ουσιαστικά να απαντήσει» και γι΄ αυτό τον λόγο απηύθυνε δημόσια ερωτήματα, αναμένοντας, είπε την επίσημη απάντηση του…

Σύμφωνα με τον κ. Κόρδατζη, «Ο Δήμαρχος στην προσπάθεια του να αποφύγει το θέμα το μόνο που δήλωσε είναι ότι δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς για τον λόγο ότι τις αποφάσεις τις παίρνει ο ενιαίος Περ. Φο.Δ.Σ.Α. και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να «εκφέρουμε γνώμη» και μια δεύτερη απάντησή του ήταν ότι «δεν λαμβάνουμε απορρίμματα από άλλες Περιφέρειες». Δηλαδή επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι πλέον για την εναπόθεση αστικών αποβλήτων στην Θήβα τις αποφάσεις θα τις λαμβάνει ο Σταυρογιάννης (Δήμαρχος Λαμιέων), ο Παγώνης (Δήμαρχος Χαλκίδας) και το ΔΣ του Περ. Φο.Δ.Σ.Α. Δηλαδή για την μεγάλη αυτή περιβαλλοντική επιβάρυνση της Θήβας από την μελλοντική μεγάλη συσσώρευση των αποβλήτων από άλλες περιοχές ο ρόλος του Δημάρχου κου Νικολάου θα περιορίζεται σε αυτόν του «θεατή». Ο μόνος Δημοτικός Σύμβουλος που συνηγόρησε και υπερθεμάτισε για την μεταφορά αποβλήτων και υπέρ των αποφάσεων αυτών του Περ. ΦοΔ.Σ.Α. ήταν ο κος Στάϊκος».

«Ο κ. Κόρδατζης κι ένας δυο άλλοι, έχουν τον τελευταίο καιρό επιδοθεί σε διάφορα δημοσιεύματα και καλό είναι ο κόσμος να γνωρίζει την αλήθεια, καθώς και αυτά την φορά λέγονται πολλές ανακρίβειες» απαντά ο κ. Στάϊκος, υπενθυμίζοντας ότι η μεταφορά 10.000 τόνων απορριμμάτων από την Δήμο Κύμης - Αλιβερίου είναι κοινή υπουργική απόφαση του 2015..

«Άρα, τις   ευθύνες ο κ. Κόρδατζης να τις αναζητήσει στους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης και όχι στον ΦοΔΣΑ» υπογραμμίζει ο κ. Στάϊκος, επισημαίνοντας ότι αυτού του είδους μεταφορές προβλέπονται στην απόφαση κατ΄ εξαίρεση, όπως συνέβη με τα απορρίμματα του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς, που καταστράφηκε από την πυρκαγιά ..

«Όταν υπάρχει κοινή υπουργική απόφαση, δεν μπορείς να την παραβλέψεις, εκτός και αν οι Δήμοι πάνε κόντρα σε κάθε απόφαση» τονίζει, προσθέτοντας: «Ο κ. Κόρδατζης ξεχνά εντέχνως δεδομένα, καθώς επί δυο χρόνια, κάνει λόγο για παρανομίες στον ΦοΔΣΑ, παραβλέποντας αποφάσεις, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του ΣτΕ, που δικαιώνουν τον Περιφερειακό Φορέα»!

«Όσο για το ότι είμαι ο μοναδικός σύμβουλος που υπερθεμάτισα, αποτελεί καθαρά ιδιωτική συζήτηση μεταξύ εμού και του κ. Κόρδατζη» συνεχίζει ο κ. ΣτάΊκος, ξεκαθαρίζοντας και αυτός πως «Η Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, που θα κατασκευαστεί με χρήματα του ΕΣΠΑ και όχι ΣΔΙΤ, είναι πρότυπη και δεν είναι καύση»!

Κοινοποιήστε