Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Tuesday, Oct 17th

Last update04:37:10 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΘΗΒΑ Απολύσεις στην ΜΟΡΝΟΣ στη Θήβα
Διαφήμιση
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr

Απολύσεις στην ΜΟΡΝΟΣ στη Θήβα

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

«Είναι στοχευμένες» απαντά το Σωματείο..

Ξεκίνησαν 2ωρες στάσεις..

Έξι απολύσεις ανακοίνωσε η εταιρεία «Μόρνος, στην Θήβα και συγκεκριμένα, 3 λιθογράφους, έναν σχεδιαστή, έναν συντηρητή κι έναν χειριστή, σύμφωνα με το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας, που απάντησε με 2ωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες …

Σύμφωνα με το Σωματείο, η εταιρία επικαλέστηκε μείωση κόστους και τις χαρακτηρίζει «στοχευμένες, δεδομένου ότι οι απολυόμενοι εργάζονται αρκετά χρόνια στην Εταιρεία και αμείβονται με την επιχειρησιακή ΣΣΕ»..

Το Σωματείο υπενθυμίζει ότι σε συνάντηση που είχε ζητήσει στις αρχές του Σεπτεμβρίου, από την μια η εργοδοσία διέψευσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν περί απολύσεων και από την άλλη διακήρυξε ότι στρατηγική της στόχευση είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της απέναντι στους ανταγωνιστές της..

Το Σωματείο καταγγέλλει την εργοδοσία και τις πρακτικές της σε βάρος των εργαζομένων, τονίζοντας ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα των γενικότερων επιχειρηματικών της σχεδιασμών που στοχεύουν στην άνοδο του βαθμού της εκμετάλλευσης, με πιο φτηνούς εργαζόμενους, με λιγότερα δικαιώματα και συνεπώς οι κατακτήσεις των εργαζομένων και η επιχειρησιακή ΣΣΕ θα βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο, που στην πραγματικότητα σημαίνει για την εργοδοσία ο όρος «βελτίωση της ανταγωνιστικότητας»...

Το Σωματείο απαιτεί την ανάκληση των απολύσεων και από το ΣΕΠΕ Θήβας και το υπουργείο Εργασίας να πάρουν θέση μπροστά σε αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις.

Κοινοποιήστε