Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Tuesday, Oct 17th

Last update04:37:10 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Θετικές εξελίξεις για το «Atalanti Hills» στην Λοκρίδα, σε περισσότερες από 5.000 προβλέπονται οι νέες θέσεις εργασίας
Διαφήμιση
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr

Θετικές εξελίξεις για το «Atalanti Hills» στην Λοκρίδα, σε περισσότερες από 5.000 προβλέπονται οι νέες θέσεις εργασίας

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

atalantiΤην υπογραφή του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο χαρακτηρίζεται και οριοθετείται η πρώτη Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α) «Atalanti Hills» σε μη παραθαλάσσια περιοχή στην Ελλάδα, στην περιοχή «Έξαρχος» του Δήμου Λοκρών του νομού Φθιώτιδας. ανακοίνωσαν τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Τουρισμού.

Να σημειωθεί οτι η επένδυση του «Atalanti Hills» με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που αφορά όχι μόνο τη Λοκρίδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή και φυσικά και την Βοιωτία μπαίνει στη φάση της ολοκλήρωσης μετά από 12 χρόνια καθυστέρησης και με αυτό είχε ασχοληθεί ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας ως Υφυπουργός Εξωτερικών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις και την προσέλκυση επενδύσεων.

Το «Atalanti Hills» πρόκειται για επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα, ύψους 1,3 δις ευρώ, που κατά τη διάρκεια κατασκευής των εγκαταστάσεων και λειτουργίας της μονάδας θα δημιουργήσει πάνω από 5.500 θέσεις εργασίας.

Βασικά χαρακτηριστικά της είναι η έμφαση σε τουριστικές υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, το περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα (οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα καλύψουν μόνο το 2,56% της συνολικής έκτασης της Π.Ο.Τ.Α., δηλαδή 420 από τα 12.500 στρέμματα) και οι σημαντικές συνέργειες και θετικές επιπτώσεις που αναμένεται να προκύψουν για πλήθος άλλων παραγωγικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή.

Γ.ΜΠΑΡ.