Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Tuesday, Oct 17th

Last update04:37:10 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Παρουσία του Υπουργού Α. Χαρίτση και του Περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη συνεδρίασε η ΠΕΔ Στερεάς
Διαφήμιση
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr

Παρουσία του Υπουργού Α. Χαρίτση και του Περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη συνεδρίασε η ΠΕΔ Στερεάς

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Tα βασικά ζητήματα και οι προτεραιότητες των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, απασχόλησαν στην διευρυμένη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή.

«Από τον Μάιο του 2015 η άρση της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας αποτελεί βασική προτεραιότητα της Π.Ε.Δ., αγωνιζόμαστε και αγωνιούμε γι’ αυτό. Ετοιμάσαμε μια πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση - λύση, ψηφίστηκε σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της Στερεάς Ελλάδας, στηρίχθηκε από τα Επιμελητήρια, προωθήθηκε στα αρμόδια Υπουργεία και τον Πρωθυπουργό και ακολούθως με την αμέριστη συμπαράσταση και τη σημαντική συμμετοχή της Περιφέρειας καταφέραμε, όλοι μαζί, να αναδείξουμε το πρόβλημα σε όλα τα επίπεδα», είπε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Λουκάς Υπερήφανος.

Και πρόσθεσε: «Αγωνιζόμαστε να κάνουμε τη Στερεά Ελλάδα ισότιμη και όχι πιο πλούσια από τις άλλες Περιφέρειες. Γι’ αυτό σας καλώ να μας δώσετε την ευκαιρία για ένα καλύτερο αύριο και με την πρόσθετη χρηματοδότηση να μας επιτρέψετε να φανούμε πιο χρήσιμοι και πιο ωφέλιμοι στις τοπικές μας κοινωνίες, με την κατασκευή έργων πρώτης προτεραιότητας».

Παράλληλα έθεσε ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αγροτικοί Δήμοι, όπως αυτό της μη επαρκούς χρηματοδότησης των έργων συντήρησης των αγροτικών και δασικών δρόμων και κάλεσε τον Υπουργό να εξασφαλίσει διακριτή χρηματοδότηση για την υλοποίηση των εν λόγω έργων, προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα των Δήμων.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης έδωσε έμφαση στην αντιμετώπιση της υποχρηματοδότησης λέγοντας μεταξύ άλλων: «Γνωρίζετε καλά το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας λόγω στόχου 2, λαμβάνετε μέτρα, αλλά σίγουρα έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε».

Ακολούθως ο  Αναπληρωτής Υπουργός κ. Χαρίτσης τόνισε ότι πράγματι η Στερεά Ελλάδα αδικείται από την ισχύουσα κατανομή, όμως όπως είπε η κυβέρνησης λαμβάνει μέτρα για να εξισορροπήσει την κατάσταση αυτή.

«Την τελευταία τριετία υπερτριπλασιάσαμε τους πόρους που δίδονται στην Περιφέρεια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και το συνολικό ποσό έφτασε στα 100 εκατ.ευρώ. Πριν μερικές ημέρες αυξήσαμε τους πόρους του ΠΕΠ κατά 44 εκατ.ευρώ, ενώ υπάρχει σχεδιασμός ο συνολικός προϋπολογισμός του ΠΕΠ να ξεπεράσει τα 300 εκατ.ευρώ. Έχουμε μια άψογη συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφέρεια και είμαι σίγουρος ότι τόσο στο θέμα της υποχρηματοδότησης, όσο και στα υπόλοιπα θέματα, που σας απασχολούν θα μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις», τόνισε ο Α. Χαρίτσης.

Ακολούθως τον λόγο έλαβαν οι Δήμαρχοι και τα Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι παρουσίασαν ορισμένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και η Στερεά Ελλάδα γενικότερα και παράλληλα κατέθεσαν τις προτάσεις τους.

Γ.ΜΠΑΡ.