Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Monday, Sep 25th

Last update06:56:04 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΑ «Μονοπάτι Παρνασσού» •Το διήμερο 22 και 23 Απριλίου •Με άλλα δυο μικρότερα Μονοπάτια
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr
buzzin
buzzin
buzzin

«Μονοπάτι Παρνασσού» •Το διήμερο 22 και 23 Απριλίου •Με άλλα δυο μικρότερα Μονοπάτια

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Πανέτοιμος και για 10η συνεχόμενη χρονιά είναι ο Παρνασσός, υποδεχόμενος τους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος,  το διήμερο 22-23 Απριλίου για το καθιερωμένο πλέον «Μονοπάτι Παρνασσού».

Ο αγώνας, που αποτελεί τον δεύτερο σταθμό του πρωταθλήματος 2017 Skyrunner Series by Salomon, έχει ως επίκεντρο την γραφική Αμφίκλεια και συνολικά, η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις ορεινούς αγώνες, το Μονοπάτι Παρνασσού, μήκους 24,2 χιλιομέτρων , που αποτελεί και τον αγώνα που συμπεριλαμβάνεται στο Πρωτάθλημα, το Μικρό Μονοπάτι Παρνασσού μήκους 10,9 χιλιομέτρων και το Μονοπάτι Αμφίκλειας,  συνολικής απόστασης 6 χιλιομέτρων.

Τα δυο μικρότερα Μονοπάτια απευθύνονται σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο ορεινό τρέξιμο και να γνωρίσουν από κοντά την ομορφιά του αθλήματος σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό που δημιουργούν οι δασωμένες πλαγιές του Παρνασσού.

Αξέχαστη εμπειρία αποτελεί η κατάβαση της "σάρας" στο 4ο χιλιόμετρο των αγώνων 24 και 11 χιλιομέτρων, που μένει αξέχαστη σε όσους την περνούν.

Το εορταστικό σκηνικό θα στηθεί από το Σάββατο με τα μικρά παιδιά να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, αφού θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στα πλακόστρωτα καλντερίμια της Αμφίκλειας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν αγώνα 800 μέτρων για παιδιά Α,Β, Γ Δημοτικού, έναν 1200 μέτρων για παιδιά Δ,Ε,ΣΤ Δημοτικού, έναν 2000 μέτρων για παιδιά γυμνασίου, αλλά κι έναν αγώνα 4 χιλιομέτρων με την ονομασία «Αμφίκλεια City Trail» για μαθητές Λυκείου κι ενήλικες.