Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Monday, Sep 25th

Last update06:56:04 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑ Μέγα «τροπολογικό» σκάνδαλο!
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr
buzzin
buzzin
buzzin

Μέγα «τροπολογικό» σκάνδαλο!

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Πρόσληψη αλλοδαπών σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη νοσοκομείων …

Τοπικές Ομάδες Υγείας για  2.868 άτομα  κ.α

Πληρώνουν οι φορολογούμενοι…

Προτεραιότητα στην χώρα μας, κατά την κυβέρνηση, έχουν οι αλλοδαποί, αυτή την φορά όμως το απέδειξε σκανδαλωδώς, με μια νέα τροπολογία, από αυτές που περνούν βροχή, η οποία προβλέπει την πρόσληψη και αλλοδαπών, αφού έχουν δουλειά πλέον όλοι οι Έλληνες!

Δηλαδή, θα μπορούν να προσλαμβάνονται αλλοδαποί εργαζόμενοι σε τομείς καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης σε νοσοκομεία, οι οποίοι πάντως θα μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον 4 ετών και ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

Από τις 14 τροπολογίες που είναι έτοιμες, οι 4 πήγαν στο Κοινοβούλιο

Μεταξύ των τροπολογιών υπάρχει  ρύθμιση για την συγκρότηση 239 Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και αυτές οι ΤΟΜΥ αναμένεται να στελεχωθούν με 12 άτομα εκάστη, δηλαδή, 2.868 άτομα, που θα διορίζονται από τον ΑΣΕΠ, αφού βέβαια ο Υπουργός Υγείας προηγουμένως έχει θέσει με υπουργική απόφαση τα κριτήρια.

Οι ειδικότητες των εργαζομένων,  που θα στελεχώσουν τις δομές είναι ιατροί, γενικοί, παθολόγοι, παιδίατροι, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας και διοικητικό προσωπικό.

Άλλες τροπολογίες, σε περίοδο που οι φορολογούμενοι έχουν πλέον τσουρουφλιστεί,  προβλέπουν, ποσό 15ευρώ για την αποζημίωση που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ για συνεδρίες εργοθεραπείας, από 1,23 ευρώ που είναι σήμερα και ψυχοθεραπείας από ψυχολόγο, από 2,6 ευρώ που είναι σήμερα και  οι οποίες πραγματοποιούνται σύμφωνα με τον ΕΚΠΥ.