Βοιωτική Ώρα

Η αδέσμευτη εφημερίδα

Monday, Sep 25th

Last update06:56:04 PM GMT

You are here:: ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στους Δελφούς!
http://www.viotiki-ora.gr
eskarlas.gr
buzzin
buzzin
buzzin

2ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στους Δελφούς!

E-mail Εκτύπωση PDF
hide

Συνεργασία, Εθνικού Θεάτρου και Ευρωπαϊκού  Πολιτιστικού  Κέντρου Δελφών ..

Μέχρι 1ης Μαϊου οι εγγραφές…

Στους Δελφούς διοργανώνεται το  2ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος, σε συνεργασία Εθνικού Θεάτρου με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, από 16 έως τις 30 Ιουλίου.

Σκοπός του εργαστηρίου, θα πραγματοποιηθεί υπό την διεύθυνση του σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινού,   είναι η διάδοση και η μελέτη του αρχαίου δράματος διεθνώς, προσφέροντας εξειδικευμένη και υψηλών επαγγελματικών απαιτήσεων γνώση.

Μαζί του θα συνεργαστούν η Γερμανίδα σκηνογράφος και ενδυματολόγος Andrea Schmidt-Futterer και ο Ρώσος θεωρητικός Dmitry Trubotchkin.

Το θέμα της εργασίας είναι «Χορός: Ύλη και Έννοια», όπως   εμφανίζεται στην καθημερινότητα και στο αρχαίο ελληνικό δράμα  και απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς με εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, χορογράφους και γενικά σε πρακτικούς του θεάτρου που θέλουν να εστιάσουν και να εμβαθύνουν την σπουδή τους πάνω στο αρχαίο δράμα.

Πρόκειται για  εντατικό πρόγραμμα, πρωί και απόγευμα, για όλες τις ημέρες του Εργαστηρίου, το οποίο περιλαμβάνει σωματική και πνευματική άσκηση, μελέτη, θεωρία και πράξη και στο τέλος της διαδικασίας θα γίνει παρουσίαση υπό μορφή εργασίας σε εξέλιξη…

Οι συμμετέχοντες θα διαμένουν στους ξενώνες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών και το κόστος συμμετοχής είναι 400 ευρώ, στο  οποίο συμπεριλαμβάνονται δίδακτρα, μεταφορά από την Αθήνα και προς τους Δελφούς, διαμονή, πρωινό και μεσημεριανό…

Το Εργαστήριο πραγματοποιείται από το Εθνικό Θέατρο και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους μέχρι και την 1η Μαΐου,  στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Πληροφορίες στο www.n-t.gr Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.