Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συγχαίρει την Άννα Παπαχαραλάμπους, μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς, η οποία απέσπασε το  1ο Βραβείο Πεζογραφήματος στον 9ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης», που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Επιστημονικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Εκπαιδευτικός Κύκλος», σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και υλοποιήθηκε με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες Β’θμιας Εκπαίδευσης από σχολεία της Ελλάδας, αλλά και ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού.

Το πεζογράφημα με τίτλο «Μέρες λοιμού του 2020» διακρίθηκε και επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλά κείμενα που κατατέθηκαν στο φετινό διαγωνισμό. Άλλη μια σημαντική διάκριση που μας γεμίζει με χαρά και συγκίνηση, δίνοντας μας την ελπίδα για την εξέλιξη της νεότερης γενιάς της πόλης μας. Τα όνειρα, οι φιλοδοξίες και οι στόχοι των παιδιών, κόντρα στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, ενέπνευσαν την Άννα να φανταστεί και να δημιουργήσει μέσω του γραπτού λόγου το βραβευμένο πεζογράφημα της.

Πολλά συγχαρητήρια όμως οφείλουμε να δώσουμε και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που στέκονται αρωγοί και σύμμαχοι σε αυτές τις ενέργειες των νέων, προσπαθώντας να τους μεταλαμπαδεύσουν τις πολύτιμες γνώσεις και τις εμπειρίες τους, παρέχοντας μ’ αυτόν τον τρόπο βασικά ερεθίσματα, τα οποία τους βοηθούν να φανταστούν, να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να θέσουν ερωτήματα και να θίξουν θέματα που τους απασχολούν.

Θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα σε αυτές τις δράσεις και ευχόμαστε κάθε επιτυχία και κάθε μελλοντική διάκριση στην Άννα, τόσο σε εκπαιδευτικό, όσο και σε λογοτεχνικό επίπεδο, εμψυχώνοντας την να συνεχίσει να δημιουργεί με αγάπη και να θέτει στο ‘‘τραπέζι της γραφής’’ ζητήματα και απόψεις, προσφέροντας μας την προσμονή για έναν καλύτερο κόσμο.

Follow us: