Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου σχετικά με την απόφασή του να προβεί στην περισυλλογή αδέσποτων ζώων από την πόλη της Λιβαδειάς.

Καταρχάς, ο Δήμαρχος Λεβαδέων αναφέρθηκε εν συντομία στο χρονικό των συμβάντων σχετικά με τα αδέσποτα ζώα στην πόλη της Λιβαδειάς, τονίζοντας ότι υπήρξαν τηλεφωνικές καταγγελίες δημοτών στον ίδιο ότι εθεάθη όχημα, ο οδηγός του οποίου απελευθέρωνε σκυλιά, γεγονός το οποίο οδήγησε τον Δήμαρχο Λεβαδέων να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων.  Επίσης, επεσήμανε ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε πλήθος καταγγελιών δημοτών στον ίδιο για την ένταση του φαινομένου των αδέσποτων ζώων στην πόλη, έγγραφο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λεβαδέων, αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας ότι η αύξηση των αδέσποτων σκυλιών στην Λιβαδειά εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των δημοτών.  Επομένως, ήταν άμεσης προτεραιότητας ανάγκη, η λήψη απόφασης που συνέβαλε στη δημιουργία αίσθησης ασφάλειας στου δημότες, λέγοντας ότι άμεσα θα συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο για μια σε βάθος συζήτηση για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης του φαινομένου, ενώ δήλωσε ότι η απόφασή του αυτή θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τους πολίτες.

Υπογράμμισε δε, ότι είναι αποφασισμένος να δώσει μια οριστική και ολιστική λύση στο πρόβλημα με τη δημιουργία Υπηρεσίας στο Δήμο Λεβαδέων που θα ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα των αδέσποτων ζώων, τη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου και Δημοτικού Καταφυγίου για την περίθαλψη των άρρωστων αδέσποτων ζώων. 

Αναφερόμενος, στην απόφασή του για την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων, ελήφθη σε μια προσπάθεια ήπιας εκτόνωσης του φαινομένου και εξήγησε ότι βασική του προτεραιότητα είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, η προστασία των πολιτών, αλλά και των ίδιων των ζώων.  Επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των σκυλιών που περισυνελέγησαν ήταν 3, τα οποία οδηγήθηκαν σε καταφύγιο φιλοξενίας, θα εξετασθούν από κτηνίατρο του Δημοσίου, θα στειρωθούν, θα εμβολιαστούν θα τσιπαριριστούν εάν δεν είναι και θα επιστραφούν άμεσα στην πόλη της Λιβαδειάς.

Τέλος, ανέφερε ότι σε συνεργασία και με άλλους Δημάρχους της χώρας που βρίσκεται σε επικοινωνία θα καταθέσουν πρόταση στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων στην χώρα. 

Follow us: