Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος “Μνήμη του Νερού”,  η Δήμαρχος κ. Γιώτα Πούλου επισκέφθηκε τους χώρους που οι καλλιτέχνες υλοποιούν τις δράσεις τους και συνομίλησε μαζί τους.  

Η Λιβαδειά συμμετείχε στο digital lab του προγράμματος, όπου ταυτόχρονα και διαδικτυακά εκπρόσωποι των πέντε πόλεων Στοκχόλμη, Γλασκώβη, Γκντανσκ, Οστάνδη και Λίμερικ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εξέφρασαν τις απόψεις τους για τα δικά τους παραποτάμια ή παραθαλάσσια μέτωπα.

Παραθέτουμε την ομιλία – παρέμβαση της Δημάρχου Λεβαδέων:

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο πρόγραμμα «Μνήμη του νερού» της Δημιουργικής Ευρώπης. Χαιρόμαστε που φιλοξενούμε τους σημαντικούς καλλιτέχνες από πέντε ευρωπαϊκές πόλεις και θαυμάζουμε τα έργα τους, τα οποία είναι καταλύτες που ενεργοποιούν την πολιτιστική μνήμη αλλά ταυτόχρονα μάς δίνουν ιδέες και προτείνουν παρεμβάσεις για την παρόχθια ζώνη της πόλης. Τα έργα τους είναι δίαυλοι για τη νέα σχέση του αστικού χώρου της Λιβαδειάς με το ποτάμι του, την Έρκυνα. Περιμένουμε ακόμα την αντίστοιχη εμπειρία από τις δημιουργικές δράσεις στις παρόχθιες ζώνες των πόλεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τη Στοκχόλμη, τη Γλασκώβη, το Γκντανσκ, την Οστάνδη και το Λίμερικ. Έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτές.

Το νερό και η μνήμη του έχουν ζωτική σημασία στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον. Το ποτάμι μας, η Έρκυνα είναι ένα μικρό, όμορφο και ζωηρό ποτάμι. Είναι ένα τοπικό ποτάμι. Πηγάζει από πηγές που βρίσκονται μέσα στο αστικό συγκρότημα της πόλης μας και τροφοδότησε τη Λιβαδειά από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα.

Follow us: