Με 27.480,58 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου της κρήνης του Οιδίποδα στην πλατεία των Αγ. Θεοδώρων Θήβας,  με  27.480,58 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2017 .

Στον χώρο θα κατασκευαστούν βαθμίδες σε αντίστοιχη διάταξη με τις προϋπάρχουσες, φυτεμένα πρανή,θα κατασκευαστούν παρτέρια, θα τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός και φωτισμό της Κρήνης και για ναδιευκολυνθεί η ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων, προβλέπεται  αντικατάσταση ορισμένων από τα τσιμεντένια κολωνάκια, που βρίσκονται επί της οδού Αυλίδος με τρία κιγκλιδώματα σχήματος Π, ενώ θα μετατοπιστούν ορισμένα από αυτά, στην συμβολή των οδών Αυλίδος και Π. Καραμαγκιώλη και θα τοποθετηθούν ακτινωτά στο συγκεκριμένο σημείο.

Προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου μας και η ανάπλαση της πλατείας των Αγ. Θεοδώρων, στην οποία βρίσκεται η κρήνη του Οιδίποδα, είναι μία σημαντική αστική παρέμβαση που θα αναβαθμίσει την εν λόγω συνοικία και την εικόνα της πόλης” τονίζει ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου, υπενθυμίζοντας ότι Θυμίζω ότι το 2017 το διατηρητέο κτίριο του νερόμυλου που υπάρχει εκεί κι ένα κοντινό οικόπεδο πέρασαν στην ιδιοκτησία του Δήμου Θηβαίων με σκοπό την μελλοντική τους αποκατάσταση για την τουριστική τους αξιοποίηση, σε συνδυασμό και με την Κρήνη.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, τα επόμενα βήματα της Δημοτικής Αρχής έχουν να κάνουν με την επικαιροποίηση ή σύνταξη νέας μελέτης για τον νερόμυλο, μελέτη για κατασκευή παιδικής χαράς κοντά και “φυσικά εύρεση χρηματοδότησης, ώστε να γίνει πράξη ο συνολικός σχεδιασμός μας για τη συγκεκριμένη περιοχή,  που θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη και ταυτόχρονα στην δημιουργία νέων επιχειρήσεων ή στήριξη των υπαρχόντων”.

Follow us: