Εβδομήντα δημιουργοί – τριακόσιες γελοιογραφίες με τις  περισσότερες των οποίων να  είναι συλλεκτικές καρικατούρες μουσικών κοσμούν την έκθεση γελοιογραφίας στο Λαφύστι Βοιωτίας.

Για 22η χρονιά η έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου, ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς του Δήμου Λεβαδέων άνοιξε τις πόρτες της στον κόσμο, το Σάββατο 26.05.2018 στην πλατεία του χωριού του Λαφυστίου.

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια 

Φέτος, το θέμα της έκθεσης είναι “Μουσική και Μουσικοί” με τιμώμενο δημιουργό τον κ. Σπύρο Δερβενιώτη, γιο του μεγάλου συνθέτη του λαϊκού τραγουδιού Θοδωρή Δερβενιώτη. Επίσης, φιλοξενούμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης είναι το Σουδάν, ο εκπρόσωπος του οποίου  και πρόεδρος του συνδέσμου γελοιογράφων του Σουδάν Talal Nayer, τιμά με τη φυσικά παρουσία του τη  διοργάνωση.

Η έκθεση περιλαμβάνει αφιερώματα σε καλλιτέχνες που ήταν και είναι γελοιογράφοι και μουσικοί ταυτόχρονα, τα οποία επιμελήθηκε ο συντοπίτης μας και ερευνητής του ρεμπέτικου και παραδοσιακού τραγουδιού Αντώνης Κόντος.

Επίσης φιλοξενούνται και αντιπολεμικά σκίτσα  από τη Συλλογή Ευρωπαϊκής Λέσχης Γελοιογραφίας.

Η έκθεση είναι ανοιχτή όλη την εβδομάδα μέχρι και την Κυριακή 03.06.2018 από τις 19:00  μέχρι τις 22:00. 

Στα πλαίσια της διοργάνωσης  το Σάββατο 02.06.2018  ρεμπέτικη κομπανία στην πλατεία του χωριού θα παρουσιάσει τραγούδια  μουσικών που ταυτόχρονα ήταν και γελοιογράφοι.

Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη – Η ρεμπέτικη κομπανία του Σαββάτου

Κομπανία – Φρίξος Καλούδης, Χρήστος Ζωγράφος, Κατερίνα Λεοντή, Φίλωνας Καραμπέτσος, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Ζωγράφος.

Ώρα έναρξης : 20:30 μ.μ.

Είσοδος – Έξοδος ελεύθερη!

Για τους ενδιαφερόμενους στον χώρο της έκθεσης υπάρχει έκδοση του Δήμου Λεβαδέων που περιλαμβάνει το υλικό…

Follow us: