Την δόξα των εισπρακτικών εταιρειών ζήλεψε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που αποφάσισε να μετατρέψει την εφορία σε εισπρακτική εταιρεία, η οποία θα χρησιμοποιεί όλες τις γνωστές πρακτικές, προκειμένου να εισπράξει τα ποσά που οι πολίτες της οφείλουν, οπότε οι φορολογούμενοι πλέον θα δέχονται τηλεφωνήματα, sms και e-mail ακόμα και για οφειλές 500 ευρώ.

Η Εφορία θα πιέζει τον οφειλέτη να μάθει την ώρα και την ημέρα που ο φορολογούμενος θα πληρώσει τα οφειλόμενα, ενώ θα υπάρχει και υπενθύμιση ότι σε διαφορετική περίπτωση ο οφειλέτης θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμα ή ακόμη και με την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, όπως οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις.

Άμεσα αναμένεται να γίνουν τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικές οχλήσεις από εφοριακούς, καθώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν θέλει να προκύψουν νέα χρέη μέσα στο έτος τα οποία θα προστεθούν στα 100 δις. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι ενοχλήσεις της εφορίας θα αφορούν μηνύματα υπενθύμισης και μηνύματα εντοπισμού προς τους οφειλέτες, θα απευθύνονται σε φορολογουμένους που δεν έχουν ικανοποιήσει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και θα αποστέλλονται μία μέρα μετά την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των οφειλών

Follow us: