Με κάθε λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Λιβαδειά, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου.
Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία καθώς και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθους πιστών.
Κατόπιν όλοι, κλήρος και λαός, μετέβησαν στην περιοχή των πηγών της Κρύας, όπου έγινε η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού προεξάρχοντος του κ. Γεωργίου.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους «Χρόνια πολλά και ευλογημένα και το φως του Χριστού να φωτίζει τις καρδιές όλων».
Ευχές για φώτιση έδωσαν οι Βουλευτές Νίκος Θηβαίος (ΣΥΡΙΖΑ), Ανδρέας Κουτσούμπας (ΝΔ), η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά, η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης.
Και φέτος δύο νεαροί «βούτηξαν» για τον σταυρό στα παγωμένα νερά της Κρύας.
Επίσης το απόγευμα της παραμονής, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας τελέστηκε ο Εσπερινός της εορτής των Θεοφανείων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας με την συμμετοχή κληρικών της πόλεως και πιστών.
Και στο Δήμο Θηβαίων τα Άγια Θεοφάνεια με σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάστηκαν με επισημότητα παρουσία πλήθους κόσμου.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, φέτος παραβρέθηκε στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην Τ.Κ. Λεύκτρων (Αντλιοστάσιο Μόρνου) και στην παραλία του Αγίου Βασιλείου της Τ.Κ. Καπαρελλίου , ενώ Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι εκπροσώπησαν το Δήμο σε όλες τις παραλίες των Δημοτικών Ενοτήτων που πραγματοποίησαν τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού αλλά και στις ενορίες της πόλης των Θηβών και των Τοπικών Κοινοτήτων.
Ο κ. Δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους τους δημότες Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία και το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει το δρόμο προς την ευημερία και την ανάπτυξη.

Follow us: