Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής FLL & S.T.E.M. με θέμα τις Τέχνες – MASTERPIECE℠ που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό όμιλο eduact στην Χαλκίδα!
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 80 παιδιά Ε’ – Στ’ δημοτικού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2023 στη Δημοτική Πινακοθήκη “Δημήτριος Μυταράς” στη Χαλκίδα. Σκοπός του προγράμματος εκπαιδευτικής ρομποτικής ήταν να εισάγει τους μαθητές στον κόσμο της τεχνολογίας, των μαθηματικών, των επιστημών και της μηχανικής, μέσα από μια διαδικασία παιγνιώδους μάθησης και πρακτικής εφαρμογής. Τα παιδιά χωριστήκαν σε 16 ομάδες και διαγωνίστηκαν στην κατασκευή. Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομών όπου όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν
μετάλλιο και δίπλωμα. Τέλος, οι δύο πρώτες ομάδες βραβεύτηκαν.
Ο αντιπεριφερειάρχης καινοτομίας, νέων τεχνολογιών και ψηφιακής διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Βαρδακώστας δήλωσε:Το 1ο φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής έλαβε χώρα στην πόλη της Χαλκίδας όπου γέμισε παιδικά χαμόγελα! Προγραμματίζουμε μία σειρά από παρόμοιες δράσεις, ώστε να δώσουμε σε όσο δυνατόν περισσότερα παιδιά της Περιφέρειας μας, την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής!”

Follow us: