Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θήβας του
Δήμου Θηβαίων, συμμετείχαν στις περιβαλλοντικές δράσεις (παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού,
bowling & μπάσκετ με ανακυκλώσιμα υλικά κ.ά.) που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο τους από στελέχη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας AE με στόχο την ενημέρωση- ευαισθητοποίηση των μαθητών και την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Ο Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας προσπαθεί να συμπεριλάβει στις δράσεις του τα παιδιά με αναπηρίες & με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξασφαλίζοντάς τους ίση πρόσβαση στη γνώση, την πληροφορία & το παιχνίδι.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θήβας ενημερώθηκαν για
διάφορους τρόπους ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως είναι η ανακύκλωση, η
κομποστοποίηση, η επαναχρησιμοποίηση, η διαλογή στην πηγή και άλλες πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον.
Στη συνέχεια, οι μαθητές συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο παιχνίδι του
‘’κρυμμένου θησαυρού των σκουπιδιών’’, ανακαλύπτοντας πως τα ίδια τα ‘’σκουπίδια’’ είναι ένας ‘’κρυμμένος θησαυρός’’ καθώς με τη σωστή διαχείρισή τους μπορούν να ωφελήσουν τόσο το περιβάλλον όσο και τον ίδιο τον άνθρωπο (υγεία, οικονομία κ.ά.).
Επιπλέον, οι μαθητές έπαιξαν bowling & μπάσκετ με ανακυκλώσιμα υλικά κατανοώντας στην πράξη τη συμβολή της επαναχρησιμοποίησης στην προσπάθεια για την προστασία του
περιβάλλοντος αλλά και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως είναι η φαντασία, η δημιουργικότητα κ.ά..
Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ επιβράβευσε την προσπάθεια των μαθητών δωρίζοντάς τους
μία συμβολική ποσότητα εκτυπώσιμου χαρτιού Α4 ενώ παράλληλα διένειμε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους «μελλοντικούς πολίτες» που είναι οι μαθητές. Βασικός στόχος είναι η συνάντηση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα ώστε οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την περιβαλλοντική τους ευθύνη προχωρώντας σε καθημερινές δράσεις και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και να μεταδώσουν στους οικείους τους τα οφέλη της ανακύκλωσης (συσκευασιών, τροφίμων, λαμπτήρων, ηλεκτρικών συσκευών, ρούχων κ.ά.) εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτόν την εξοικονόμηση μη ανανεώσιμων πρώτων υλών, φυσικών πόρων και ενέργειας.

 

Follow us: