Ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς (Α.Κ.Ο.Λ.), με τον Δήμο Λεβαδέων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Καλλιτεχνικού Συλλόγου Αναπνοή: Town The River Festival στην πόλη της Λιβαδειάς ,την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας , την συμμετοχή της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς και του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Λιβαδειάς , προκηρύσσουν :
Τον 1ο αγώνα open ορεινής ποδηλασίας, με την ονομασία: Levados mountain bike 2023
(Διαδρομή μήκους 35 χλμ. 1ος αγώνας open mtb bike )
(Διαδρομή μήκους 35 χλμ. 2ος αγώνας open mtb e-bike )
(Διαδρομή μήκους 24 χλμ. 3ος αγώνας open mtb bike 24m)

Σκοπός της διοργάνωσης
Είναι η ανάδειξη του αισθητικού κάλλους της περιοχής Κρύας των πηγών της Έρκυνας ,η ανάδειξη του ποδηλάτου και η προώθηση του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας.

Ημερομηνία διεξαγωγής : Κυριακή 18 Ιουνίου 2023
Τόπος διεξαγωγής: Πηγές Έρκυνας (Κρύα)
Ώρα διεξαγωγής :
• 1ος αγώνας (Full race) 35 χλμ. 10.05
• 2ος αγώνας (short race) 24 χλμ. 10:05
• 3ος αγώνας (Full race e-bike) 35 χλμ. 10.00

Π ΛΗ ΡΟ Φ Ο Ρ Ι Ε Σ Δ Ι Α Δ ΡΟ Μ Η Σ

Οι τρεις αγώνες έχουν αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο, τις πηγές της Κρύας στη Λιβαδειά. Οι διαδρομές και των τριών αγώνων ξεκινούν από υψόμετρο 179 μέτρων και φθάνουν στο υψηλότερο σημείο τα 800 μ. τα 35χλμ. και τα 630 μ. τα 24χλμ.
Στις μεγάλες διαδρομές των 35χλμ.,τα 16 χλμ. είναι μονοπάτια, τα 17 χλμ. δασικοί δρόμοι και τα 2 χλμ. άσφαλτος , με θετική υψομετρική που ξεπερνά τα 1.200 μ.
Στη μικρή διαδρομή των 24χλμ.,τα 6 χλμ. , είναι μονοπάτια, τα 16χλμ. δασικός δρόμος καιτα 2χλμ. άσφαλτος, με τη θετική υψομετρική να ξεπερνά τα 700 μ.
Οι διαδρομές έχουν σήμανση με :
• Μεταλλικές πινακίδες με το λογότυπο του Λέβαδου και βελάκι κατεύθυνσης
• Πινακίδια προσαρμοσμένα σε ευδιάκριτα σημεία με κίτρινο και μπλε χρώμα
• Ταινία έργου και χρώμα κίτρινο και μπλε σε εμφανή σημεία των διαδρομών.

ΔΙ Κ Α ΙΩ Μ Α Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ο Χ Η Σ
Ο ποδηλατικός αγώνας ορεινής ποδηλασίας είναι open και δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν, σωματεία και μεμονωμένοι αθλητές ή απλοί ποδηλάτες.
Ο αγώνας δεν περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δεν δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.
Ο κάθε συμμετέχων αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να συμπληρώσει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής εγγραφής.
Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το δέκατο έκτο(16) έτος της ηλικίας τους. (Όλοι οι ανήλικοι ποδηλάτες πρέπει να προσκομίσουν επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα).
Συνιστάται στους μη έχοντες ανάλογη εμπειρία, να μην δηλώσουν συμμετοχή στη μεγάλη διαδρομή, με δεδομένο ότι ορισμένα σημεία της έχουν υψηλό συντελεστή δυσκολίας.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 35ΧΛΜ.
Η εκκίνηση θα γίνει από το πάρκιν των πηγών της Έρκυνας , τα πρώτα 150μ.έχουν έντονη ανηφόρα και στη συνέχεια από τις οδούς: Μηδείας ,Γρηγορίου Ε ́,Ευαγγελιστρίας, Πυθαγόρα ,περνώντας δίπλα από το Δημοτικό στάδιο συμπληρώνουμε το 1ο χλμ που είναι μόνο άσφαλτος, φθάνουμε στην αρχή της χωμάτινης διαδρομής ,όπου αρχίζει έντονο ανηφορικό κομμάτι σε δασικό δρόμο, μέχρι το 4,3χλμ. και στη συνέχεια μέχρι το 8,5χλμ. υπάρχει ήπια κατηφόρα.
Από το σημείο αυτό αρχίζουν συνεχείς εναλλαγές με ήπιες ανηφόρες και ευθείες μέσα σε πανέμορφο δάσος όπου η θέα προς τον Παρνασσό και τον Ελικώνα είναι εντυπωσιακή. Συνεχίζοντας τη Δαιδαλώδη διαδρομή φθάνουμε στο 19χλμ.όπου αρχίζει ανηφορικό πανέμορφο μονοπάτι και στη συνέχεια δασικός δρόμος με εναλλαγές σε μονοπάτια, που μας οδηγούν στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής τα 800μ.
Από εγώ αρχίζει η κατάβαση με πανέμορφα, ασφαλή μονοπάτια και μικρά τμήματα δασικών δρόμων, όπου οδηγούμαστε στο 34ο χλμ. πάνω από το Δημοτικό στάδιο και ακολουθώντας τις οδούς: Πυθαγόρα, Ευαγγελιστρίας, Γρηγορίου Ε ́, Μηδείας καταλήγουμε στο σημείο του τερματισμού.
Από τη διαδρομή τα 16 χλμ. είναι μονοπάτια, τα 17 χλμ. δασικοί δρόμοι και τα 2 χλμ. άσφαλτος , με θετική υψομετρική που ξεπερνά τα 1.200 μ.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 24ΧΛΜ.
Η εκκίνηση θα γίνει από το πάρκιν των πηγών της Έρκυνας , τα πρώτα 150μ.έχουν έντονη ανηφόρα και στη συνέχεια από τις οδούς: Μηδείας ,Γρηγορίου Ε ́,Ευαγγελιστρίας, Πυθαγόρα ,περνώντας δίπλα από το Δημοτικό στάδιο συμπληρώνουμε το 1ο χλμ που είναι μόνο άσφαλτος, φθάνουμε στην αρχή της χωμάτινης διαδρομής ,όπου αρχίζει έντονο ανηφορικό κομμάτι σε δασικό δρόμο, μέχρι το 4,3χλμ. και στη συνέχεια μέχρι το 8,5χλμ. υπάρχει ήπια κατηφόρα.

Από το σημείο αυτό αρχίζουν συνεχείς εναλλαγές με ήπιες ανηφόρες και ευθείες μέσα σε πανέμορφο δάσος όπου η θέα προς τον Παρνασσό και τον Ελικώνα είναι εντυπωσιακή. Συνεχίζοντας τη Δαιδαλώδη διαδρομή φθάνουμε στο 18,7 χλμ. όπου οδηγούμαστε στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής τα 630μ.
Από εγώ αρχίζει η κατάβαση με εναλλαγές δασικού δρόμου και μονοπατιών, όπου οδηγούμαστε στο 23ο χλμ. πάνω από το Δημοτικό στάδιο και ακολουθώντας τις οδούς: Πυθαγόρα, Ευαγγελιστρίας, Γρηγορίου Ε ́, Μηδείας καταλήγουμε στο σημείο του τερματισμού.
Από τη διαδρομή τα 6 χλμ. είναι μονοπάτια, τα 16 χλμ. δασικοί δρόμοι και τα 2 χλμ. άσφαλτος , με θετική υψομετρική που ξεπερνά τα 700 μ.

Ε Γ Γ ΡΑ Φ Ε Σ & Κ ΟΣ Τ Ο Σ Σ Υ Μ Μ Ε ΤΟ Χ ΗΣ
Κόστος συμμετοχής :
•Για τους αγώνες της μεγάλης διαδρομής στα 35 χλμ., είναι 15 € και περιλαμβάνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία CHRONOLOG, μία πανέμορφη πετσέτα γυμναστηρίου, τροφοδοσία σε τρεις (3) σταθμούς και μετάλλιο για όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στον προβλεπόμενο χρόνο.
•Για τον αγώνα της μικρής διαδρομής στα 24 χλμ., είναι 15 € και περιλαμβάνει ηλεκτρονική
χρονομέτρηση από την εταιρία CHRONOLOG, μία πανέμορφη πετσέτα γυμναστηρίου, τροφοδοσία σε δύο (2) σταθμούς και μετάλλιο για όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν.
Σημειώσεις:
• Οι πληρωμές γίνονται δεκτές μόνο με χρήση κάρτας (Χρεωστική, Πιστωτική ή Προπληρωμένη) Η πληρωμή θα γίνεται εντός πέντε (5) ημερών από την εγγραφή, αλλιώς δεν θα ισχύει η εγγραφή.
Μετά την πληρωμή θα αποστέλλεται επιβεβαιωτικό email.
• Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής γίνονται επιστροφές χρημάτων έως 10 ημέρες πριν (09 Ιουνίου 2023) με επιβάρυνση 2,00 ευρώ.
• Αντικατάσταση θέσης θα γίνεται δεκτή από άλλον αθλούμενο μόνο με εξουσιοδότηση αυστηρά μέχρι την ημερομηνία αυτή.
• -Οι εγγραφές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά ,στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης : levados.akol.gr με ημερομηνία έναρξης την Τρίτη 09/05/2023 και λήξης την Τετάρτη 14/06/2023 ώρα 22.00.
• Μετά το πέρας της προαναφερόμενης ημερομηνίας και ώρας, δεν θα γίνονται εγγραφές.

ΔΙ Α Δ Ι Κ Α Σ Τ Ι Κ Α ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Η παράδοση-παραλαβή των αριθμών, από τη γραμματεία του αγώνα καθώς επίσης και η φύλαξη των ρούχων θα γίνουν στην αίθουσα ̈Θολωτό ̈ του Δήμου Λεβαδέων που βρίσκεται στην περιοχή των πηγών της Έρκυνας (ΚΡΥΑ), την Κυριακή 18/06/2023, από τις 07:00 μέχρι 09:30 .

Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης για τον αγώνα των 35 χλμ., είναι οι 4,5 ώρες ,δεν υπάρχει όριο αποκλεισμού και είναι κοινό για άνδρες και γυναίκες.
Στον αγώνα των 24 χλμ., δεν υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού, αλλά όριο 3 ωρών για την
ολοκλήρωση.
Σε τρία σημεία της διαδρομής, άτομα της διοργάνωσης θα καταγράφουν το πέρασμα των αθλητών και αθλητριών.
Ο αγώνας διεξάγεται με τους Κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI για το αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας, κανονισμοί αγώνα ποδηλασίας cross country:
http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_athl/KANONISMOI/cycling/kanoncountry_1.htm .
Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη τουλάχιστον δύο ημέρες πριν τον αγώνα, και θα επιτρέπεται η προπόνηση πάνω σε αυτήν απαραίτητα με τη χρήση κράνους .
Επιτρέπεται επίσης η τεχνική βοήθεια ανάμεσα σε αθλητές/τριες σε όλο το μήκος της διαδρομής και σε περίπτωση μηχανικού προβλήματος ο κάθε ποδηλάτης πρέπει να επισκευάσει τη βλάβη μόνος του.
Σε περίπτωση εγκατάλειψης για οποιονδήποτε λόγο (μηχανική βλάβη, πτώση, τραυματισμό κλπ) πρέπει να ενημερώσει τον κοντινότερο κριτή διαδρομής.
Κάθε αθλητής, αναλόγως των ιδιαίτερων αναγκών του, είναι υποχρεωμένος να μεταφέρει την απαραίτητη τροφή και νερό που κρίνει ότι χρειάζεται για την ολοκλήρωση του αγώνα.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
1ος αγώνας 35 χλμ., θα υπάρχουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας :
1. 9,5 χλμ.
2. 18,7 χλμ.
3. 27 χλμ.
2ος αγώνας 24 χλμ., θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας :
1. 9,5 χλμ.
2. 18,7 χλμ.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ – ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Η οργανωτική επιτροπή ,αν αλλάξουν οι συνθήκες με τον covid -19, μετά τη δημοσίευση της
προκήρυξης ,θα προσαρμόσει όλα τα δεδομένα στο ισχύον πρωτόκολλο την ημέρα τέλεσης του αγώνα που θα εγγυάται σε μέγιστο βαθμό την ασφάλεια και την υγιεινή όλων των συμμετεχόντων.
Δικαίωμα συμμετοχής για τους δύο αυτούς αγώνες θα έχουν όσες και όσοι αποδεχθούν τους όρους της διοργάνωσης ,που θα προβλέπονται από τα ισχύοντα πρωτόκολλα την περίοδο διεξαγωγής του αγώνα.
Ε Ξ Ο Π Λ Ι Σ Μ Ο Σ
Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους ποδηλάτες, συστήνεται όμως να έχουν τροφή ανάγκης και υδροδοχείο.
Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις
απαραίτητες προδιαγραφές
Νερό θα προσφέρεται μόνο σε υδροδοχείο και ισοτονικά ,κόκα κόλα σε κύπελλο μίας χρήσης.
Ε Π Α Θ ΛΑ
Αναμνηστικά – έπαθλα:
α. Για τους τρεις πρώτους νικητές γενικής κατάταξης, άνδρες & γυναίκες καιτων τριών (3)
διαδρομών (open mtb bike & mtb e-bike 35km – mtb bike 24km ) :Κύπελλο – Μετάλλιο
τερματισμού.
β. Για όσους τερματίσουν εμπρόθεσμα και στις τρεις διαδρομές μετάλλιο.
δ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Για την 1η διαδρομή των 35 χλμ. ανδρών. (mtb bike)
Ηλικιακές κατηγορίες
δ.1. 18 έως 29 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι.
δ.2. 30 έως 39 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι.
δ.3. 40 έως 49 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι.
δ.5. 50 ετών και μεγαλύτεροι: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι.

ε. Για την 1η διαδρομή των 35 χλμ. γυναικών. (mtb bike)
ε.1 18 + ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτες
δ.Για την διαδρομή των 24 χλμ. ανδρών. (mtb bike)
Ηλικιακές κατηγορίες
δ.1. 18 έως 39 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι.
δ.2. 40 ετών και μεγαλύτεροι: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι.
Στην διαδρομή e-bike θα υπάρξει μόνο βράβευση των τριών πρώτων νικητών

Σημείωση : Εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες οι 3 πρώτοι – πρώτες, γενικής κατάταξης και για να ισχύει η κατηγορία θα πρέπει να υπάρχουν το λιγότερο 6 συμμετοχές. Αν είναι λιγότερες από 6 θα βραβευθεί μόνο ο πρώτος της κατηγορίας .

Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι ποδηλάτες συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου .
H διοργανώτρια αρχή δεν ευθύνεται σε περίπτωση τραυματισμού , όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση και για τον καλύτερο έλεγχο και την παροχή άμεσης βοήθειας, θα υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα μέλη εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης από την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς και ομάδα του Ερυθρού Σταυρού από το παράρτημα Λιβαδειάς.
Την αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλεια των αθλούμενων, θα εγγυάται η παρουσία της ομάδας Ελληνικής Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς, που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος των πιο δύσκολων σημείων της διαδρομής, θα υπάρξει μέριμνα για την παρουσία ασθενοφόρου σε προσιτό σημείο και στον χώρο του τερματισμού θα υπάρχει γιατρός με μέλη από τον Σύλλογο
Φυσιοθεραπευτών Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, για άμεση αποκατάσταση όπου χρειαστεί.
Ο κάθε ποδηλάτης οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί τη σειρά του στους πιο γρήγορους, που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού , θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η οργανωτική επιτροπή, από συμμετέχοντες που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.
Π ΟΙ ΝΕ Σ
Ποδηλάτες που δεν περάσουν από τα σημεία ελέγχου θα ακυρωθούν, μετά τον τελικό έλεγχο και τα ονόματά τους θα αφαιρεθούν από τον πίνακα αποτελεσμάτων. Αποκλεισμός προβλέπεται για εκούσια απόρριψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό) στις διαδρομές του αγώνα, όπως επίσης και για άρνηση σε υποδείξεις ατόμων τηςΟργανωτικής Επιτροπής.
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Ενστάσεις θα γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλούμενο, μέχρι & 30 λεπτά μετά τον τερματισμό. Η απόφαση της επιτροπής, η οποία αποτελείται από τον Διευθυντή του αγώνα, τον υπεύθυνο χάραξης της διαδρομής και τον υπεύθυνο των κριτών, είναι τελική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
Μ Α Τ Α Ι ΩΣ Η – ΑΝ Α ΒΟΛ Η – Τ Ρ Ο ΠΟ ΠΟΙ Η ΣΗ
Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα η Οργανωτική Επιτροπή θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής, οι πληρωμές θα ισχύουν κανονικά και όποιος αθλητής δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στη νέα ημερομηνία
μπορεί να ζητήσει επιστροφή των χρημάτων , τα οποία θα επιστραφούν εκτός από το ποσό των 2€ το οποίο θα παρακρατηθεί από την τράπεζα για διαχειριστικά έξοδα.
Φ Υ Λ Α Ξ Η ΡΟΥ ΧΩΝ
Στο χώρο της γραμματείας θα υπάρχει φροντίδα φύλαξης προσωπικών αντικειμένων, στην αίθουσα ̈θολωτό ̈ του δήμου Λιβαδειάς που βρίσκεται δίπλα στο χώρο των εκκινήσεων.

Μ Ε Τ Α Κ ΙΝ Η ΣΗ
Για αυθημερόν μετακίνηση από Αθήνα – Λιβαδειά και επιστροφή, με λεωφορεία του ΚΤΕΛ
Λιβαδειά Ο σταθμός βρίσκεται στην οδό Στρατηγού Δαγκλή 26, στην περιοχή Τρεις Γέφυρες

Τηλέφωνα επικοινωνίας : Αθήνα – 2108317173
Λιβαδειά – 2261028336

Π ΡΟΓ ΡΑ Μ Μ Α :
• Κυριακή 18-06-2023, από 07:00 έως 09:30 παράδοση αριθμών
• Κυριακή 18-06-2023, ώρα 10:00 εκκίνηση αγώνων.
• Κυριακή 18-03-2023, ώρα 14:30 , απονομές στον χώρο του τερματισμού
• Κυριακή 18-03-2023, στις 15:30 , κλείσιμο αγώνα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται :
Στον κ. Χρήστο Πολατσίδη, τηλ. 6932222453 για πληροφορίες ή στο τηλ. 2261021100 του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομίλου Λιβαδειάς (ΑΚΟΛ), εκτός Σαββάτου & Κυριακής από ώρα 15:00 έως 20:00 μ.μ. ή
στα e-mail: levados@akol.gr & info@akol.gr

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Follow us: