Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα Λιβαδειάς ΆTactOI , παρουσιάζει την θεατρική παράσταση ΤΖΌΡΝΤΑΝ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ (με σειρά εμφάνισης):

Ειρήνη Γουργιώτη, Αστέρω Κουτσουλέρη, Γαρυφαλλιά Μπολοβίνη, Μαρία Γκριτζάπη, Σοφία Κοσκινά, Έλενα Ληξουργιώτη, Αφροδίτη Καλύβα

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γαρυφαλλιά Μπολοβίνη

ΦΩΤΑ/ΗΧΟΣ: Δημήτρης Λεβέντης

ΒΟΗΘΟΣ ΦΩΤΑ/ΗΧΟΣ: Λουκάς Δελλής

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αστέρω Κουτσουλέρη

 

Η Έμμυ Καγιά επιμελήθηκε την εικαστική πινελιά στο πρόγραμμα της παράστασης.

Ο Θάνος Ζελενίτσας & η Denada Mpoulari τις φωτογραφίες & τα βίντεο της προώθησης του έργου.

Η ψυχολόγος Ελίνα Τρωγάδα παρείχε την πολύτιμη βοήθειά της στην προσέγγιση του ρόλου.

 

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στον Χώρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, Δωδεκανήσου 5 (δίπλα στα ΚΑΠΗ)

 

Η θεατρική ομάδα μας, καταπιάνεται με αυτό το δύσκολο εγχείρημα του #ΤΖόΡΝΤΑΝ. Δύσκολο γιατί είναι αληθινό! Αληθινό, όχι απλά και μόνο επειδή πρόκειται για αληθινή ιστορία, αλλά γιατί το έργο διακατέχεται από ανθρώπινα συναισθήματα & αλήθειες που απαντάμε όλοι μας στην καθημερινότητά μας. Φόβοι και ανασφάλειες ξεπροβάλουν ακάλυπτες, χωρίς την προφύλαξη που μας δημιουργεί το “σανίδι” … Αν δεν γίνουμε αληθινοί, όλο το έργο θα είναι λάθος!

Καλούμαστε να κατανοήσουμε την Σίρλεΰ (μία παιδοκτόνο),-όχι να την δικαιολογήσουμε για την πράξη της. Να την κατανοήσουμε, για να μπορέσουμε να μπούμε στην ιδιοσυγκρασία της. Να βιώσουμε το αδιέξοδο & τον πανικό της. Να κατανοήσουμε τον λόγο της παραμονής της σε μία κακοποιητική σχέση….

…Σημεία των καιρών μας, δυστυχώς! Κακοποίηση γυναικών, γυναικοκτονίες & το κατ’ εξακολούθηση θύμα που μετατρέπεται στον τέλειο θύτη !!

Φεύγοντας ο/η θεατής, θα θέλαμε να αναλογιστεί το πόσο εύκολο είναι τελικά να μεταπηδήσει το θύμα, στο ρόλο του θύτη…Το πόσο εύκολο είναι τελικά, ο κάθε ένας από μας, σε συγκεκριμένες συνθήκες πίεσης, ένας άνθρωπος με χαμηλή αυτοεκτίμηση απέναντι σε μία κοινωνία αδηφάγα & σκληρή, να ωθηθεί σε μία τέτοια πράξη!Του φόνου!

Φεύγοντας, ας πάρουμε ναι μεν την ανακούφιση ότι ΔΕΝ είμαστε εμείς η Σίρλεΰ & ας αγκαλιάσουμε το βράδυ λίγο πιο θερμά τα παιδιά μας, αλλά την επόμενη φορά που κάποιος/κάτι μας ωθεί σε δυσχερή συναισθήματα, ας θυμόμαστε ότι μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό ή να απομακρυνθούμε από την πηγή των δυνών μας…( πριν φτάσουμε σε αδιέξοδο ).

… Και τέλος, ας θυμόμαστε, όταν βγάζουμε όλες τις κακίες μας σε κάποιο ον, ότι έτσι έχουμε & εμείς μερίδιο ευθύνης στο πάζλ της ψυχοσύνθεσής του… Ας θυμόμαστε τελικά, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι .

 

Ο ρόλος της Σίρλεΰ μοιράζεται σε 7 ,διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας, γυναίκες, οι οποίες βρίσκονται ΟΛΕΣ επί σκηνής κατά την διάρκεια της αφήγησης.

Σκοπός της πολυπρόσωπης επιλογής, είναι η κατανόηση από τον θεατή ότι το δράμα της ηρωΐδας δεν βαραίνει συγκεκριμένη κοινωνική τάξη, αλλά μπορεί κάλλιστα να βρεθεί δίπλα μας ή… μέσα μας

Δείτε στη σελίδα fb της ομάδας Aτactοι το βίντεο της παράστασης
https://www.facebook.com/100090399565029/videos/198011792850859

Follow us: