Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, εντάχθηκαν οι «ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Στερεά Ελλάδα 2014 – 2020” και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς».

Υπενθυμίζεται ότι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Στερεά Ελλάδα 2014 – 2020” εντάχθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν τα έργα:

  • «Βελτίωση της προσβασιμότητας και κυκλοφοριακή αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου της πόλης της Λιβαδειάς», συνολικού προϋπολογισμού 350.000€.
  • «Ανάπλαση και ανάδειξη της δυτικής εισόδου της πόλης της Λιβαδειάς», συνολικού προϋπολογισμού 350.000€.

Η νέα δράση συνολικής δημόσιας δαπάνης 173.567,76 €, που εντάχθηκε αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, των φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας “LED”, καθώς και μεταλλικών ιστών στην Ανατολική και Δυτική είσοδο της Λιβαδειάς.

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ολοκληρώνουμε την παρέμβασή μας για την υλοποίηση κομβικών έργων του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου – Θεσπιέων.

»Μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 700.000 ευρώ για την κυκλοφοριακή αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου και την ανάπλαση και ανάδειξη της δυτικής εισόδου της Λιβαδειάς, επανερχόμαστε για την χρηματοδότηση και του αναγκαίου έργου οδοφωτισμού.

»Σε αγαστή πάντα συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων, αναμένουμε πλέον την ορθή και ταχύτατη εκτέλεση των έργων, τα οποία θα δώσουν τις απαραίτητες κυκλοφοριακές λύσεις. Ταυτόχρονα, όμως, θα προσδώσουν και πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά στην εικόνα της Λιβαδειάς».

Follow us: