Προτάσεις, στόχοι και μέτρα που θα συμπεριληφθούν στη διαδικασία εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) της Θήβας συζητήθηκαν διεξοδικά κατά την 3η εκδήλωση ενημέρωσης και διαβούλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το απόγευμα της Δευτέρας 14 Μαρτίου.

Την εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και απλοί πολίτες,  άνοιξε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γεώργιος Αναστασίου. «Με την εκπόνηση του ΣΒΑΚ γίνεται μια προσπάθεια εντοπισμού των προβλημάτων κινητικότητας που αντιμετωπίζει η πόλη της Θήβας, με προτεραιότητα στους πεζούς και έμφαση και κίνητρα για ήπιες μορφές μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, και λιγότερο τη χρήση του αυτοκινήτου», υπογράμμισε ο κ. Αναστασίου στο χαιρετισμό του.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης, παρουσιάσθηκε το όραμα του ΣΒΑΚ της Θήβας, μιας πόλης που αντιμετωπίζει το πλούσιο παρελθόν της ως συγκριτικό πλεονέκτημα για ένα βιώσιμο μέλλον, ενώ συζητήθηκαν παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και εργασίας, αλλά και με γνώμονα τη μεγαλύτερη ασφάλεια και προσβασιμότητα.

Ειδικά σε μια εποχή που το κόστος των καυσίμων και της ενέργειας είναι δυσβάσταχτο, οι προτάσεις του ΣΒΑΚ αποκτούν νέα δυναμική, καθώς ενθαρρύνουν εναλλακτικές μορφές μετακίνησης, όπως το ποδήλατο και το περπάτημα και λιγότερο τη μετακίνηση με αυτοκίνητο.

Follow us: