Με το απαραίτητο προσωπικό και τον κατάλληλο εξοπλισμό! 

Με Ερώτηση που κατέθεσα προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Πλεύρη, και συνυπέγραψαν 20 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητώ άμεσες λύσεις  για το πρόβλημα των τεράστιων ελλείψεων στις οποίες έχει καταδικάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το ΕΚΑΒ Βοιωτίας εδώ και δυόμιση χρόνια! 

Η πανδημία αύξησε κατακόρυφα τις ανάγκες για άμεση βοήθεια και διακομιδές ασθενών στη Βοιωτία, που βέβαια ήταν ήδη μεγάλες σε έναν Νομό με πολλούς απομονωμένους ορεινούς οικισμούς, με εγγύτητα σε εθνικά συγκοινωνιακά δίκτυα, με μεγάλη συγκέντρωση βιομηχανικών μονάδων, αλλά και με το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού που συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών. 

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρακολουθεί με αδιαφορία τη διάλυση του τοπικού ΕΚΑΒ, παρά το γεγονός ότι οι όλο και συχνότερες καθυστερήσεις στις διακομιδές ασθενών, δημιουργούν πλέον έντονη ανασφάλεια στους πολίτες.

Το 2019 παρέλαβε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 9 ασθενοφόρα στον Νομό, από τα οποία πλέον δεν επιχειρούν ούτε τα μισά, ενώ και αυτά έχουν «γράψει» σχεδόν 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα. Οι υποσχέσεις του πρώην Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Μπακογιάννη το 2018 για νέα ασθενοφόρα μέσω ΕΣΠΑ, αποδείχτηκαν ακόμη ένα «γαλάζιο» επικοινωνιακό πυροτέχνημα… 

Τεράστιες είναι και οι ελλείψεις σε προσωπικό, αφού το Υπουργείο εγκρίνει μεταθέσεις που απομακρύνουν εργαζόμενους από τη Βοιωτία, χωρίς όμως να αναπληρώνει τα κενά!  

Τέλος, παρά τις δεσμεύσεις της Αντιπεριφερειάρχη, κας Παπαθωμά, σχεδόν πριν δύο χρόνια, δεν έχει προχωρήσει ακόμη η μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ Λειβαδιάς, από το Νοσοκομείο στο Διοικητήριο, ώστε να διαθέτουν οι εργαζόμενοι κατάλληλο χώρο εργασίας, τοποθετημένο μάλιστα σε στρατηγικό σημείο μέσα στην πόλη που θα βελτιστοποιεί την επιχειρησιακή δράση τους… 

Η Νέα Δημοκρατία κατεδαφίζει τη δημόσια υγεία, δημιουργώντας πρωτοφανείς κινδύνους για τους πολίτες. Μία νέα προοδευτική διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να εξασφαλίσει ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο των αναγκών της κοινωνίας!  

H Ερώτηση διαθέσιμη εδώ: 

https://docs.google.com/document/d/1zLdaaPEWa5F9v7uetRcEhHUKqe8tlwtq/edit?usp=sharing&ouid=111467385552544978661&rtpof=true&sd=true 

Γιώτα Πούλου 

Follow us: