Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα υπενθύμισης  των αγώνων  των γυναικών, προκειμένου να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν τα δικαιώματά τους.

«Παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση της ισότητας των φύλων, δεν έχουμε φθάσει ακόμη στο επιθυμητό αποτέλεσμα.  Στις κοινωνίες του 21ου αιώνα, δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να αποτινάξουμε τα στερεότυτα που παρελθόντος, να αποκαταστήσουμε τις κοινωνικές και εργασιακές ανισότητες. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε εκείνες τις γυναίκες που με τους αγώνες και τα επιτεύγματά τους άλλαξαν τη ροή της Ιστορίας. Αλλά και στις γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους επειδή ήταν γυναίκες, σε εκείνες που ως κοινωνία δεν καταφέραμε να σώσουμε», ανέφερε στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, ημέρα υπενθύμισης των  διαχρονικών αγώνων των γυναικών για απόκτηση βασικών δικαιωμάτων, υπό τη σκιά της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, των πολεμικών συγκρούσεων και των γυναικοκτονιών  που συντελούνται στη χώρα μας και στον κόσμο, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, σε συνεργασία με αθλητικούς ομίλους και συλλόγους της πόλης, «σκοράρουν» για την Ισότητα των Φύλων:

Προπονητές, παίκτριες και παίκτες  αθλητικών συλλόγων και  ομίλων  της πόλης (ΕΣ ΚΑΔΜΟΥ, ΑΟ ΘΗΒΑ, ΑΟ ΥΠΑΤΟΥ, ΦΕΟΘ)  φωτογραφίζονται με μηνύματα για την Ισότητα των Φύλων και την έμφυλη βία κατά των γυναικών, επιχειρώντας την ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται συνεχώς, είναι αναγκαία η διασφάλιση του αγώνα για την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων, της έμφυλης βίας και της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, προϋποθέσεις  μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων αποτελεί μέρος  του  ολοκληρωμένου δικτύου Δομών πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών της  ΓΓΔΟΠΙΦ (Γραμμή SOS15900, Συμβουλευτικά Κέντρα, Ξενώνες Φιλοξενίας)και εποπτεύεται επιστημονικά από το ΚΕΘΙ. Στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, οι συμβουλευτικές  υπηρεσίες (ψυχοκοινωνικής ,νομικής και εργασιακής στήριξης) του παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και διέπονται από τους κανόνες του απορρήτου. 

*Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» με κωδικό MIS: 50093

Follow us: