Στην καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη

Με Ερώτηση που κατέθεσα προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Πλεύρη, και συνυπέγραψαν 14 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έφερα στη Βουλή το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο ΓΝ Λιβαδειάς που εκκρεμεί με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον ν.4506 του 2017 απάλλαξε τα Νοσοκομεία από τα πανάκριβα εργολαβικά συνεργεία, μειώνοντας κατακόρυφα το κόστος για το δημόσιο και προσφέροντας εργασία σε προσωπικό που προσλήφθηκε με αξιοκρατικά κριτήρια, υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, με ατομικές συμβάσεις διετούς διάρκειας που ανανεώνονταν. 

Ωστόσο, οι συμβάσεις των ΣΟΧ καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης του ΓΝ Λιβαδειάς λήγουν στις 31 Μαρτίου και δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για την παράτασή τους, όπως έγινε για το επικουρικό προσωπικό της ίδιας περιόδου… 

Οι εργαζόμενοι αυτοί, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα στις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και απέδειξαν ότι είναι απολύτως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας!  

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ανανεώσει σήμερα κιόλας τις συμβάσεις τους και να εγκαταλείψει τα καταστροφικά σχέδιά της για επιστροφή των «ημέτερων» εργολάβων στο ΕΣΥ!  

H Ερώτηση διαθέσιμη εδώ: 

https://docs.google.com/document/d/1abkUtYB_NloTkQSNm-tXwFHJS2cmOTsK/edit?usp=sharing&ouid=111467385552544978661&rtpof=true&sd=true 

Γιώτα Πούλου 

Follow us: