Κατά το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου, η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ βρέθηκε για άλλη μία φορά στη Χαλκίδα, για μία σημαντική συνάντηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Δήμητρα Σακελλαράκη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή αναφορικά με τις εξαρτήσεις και διαμορφώθηκε ένας γόνιμος διάλογος με εκατέρωθεν προτάσεις για τη συνεργασία του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με τη Δημοτική Αρχή, σε δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην τοπική κοινωνία.
Στις 20 Φεβρουαρίου, με αφορμή τη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και την εκδήλωση της κοπής πίτας, το προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου παρευρέθηκε στην Αμφίκλεια, κατόπιν πρόσκλησης της Δημάρχου κας Αθανασίας Στιβακτή. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του ευρύτερου πληθυσμού για τις υπηρεσίες που παρέχονται από το ΚΕΘΕΑ και ακολούθησε συνάντηση με τον κ. Χαράλαμπο Λιόλιο, Δήμαρχο Δήμου Δομοκού και τον κ. Αθανάσιο Λ. Ζεκεντέ, Δήμαρχο Δήμου Λοκρών στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η συνέχιση διεξαγωγής κοινών δράσεων και σε επόμενο χρόνο.
Την Τσικνοπέμπτη, οι εργαζόμενες της Κινητής Μονάδας σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λοκρών, πραγματοποίησαν ενημέρωση και διανομή έντυπου υλικού στο πλαίσιο δράσης του Δήμου σε πολίτες ωφελούμενους ΤΕΒΑ, παρουσία του Δημάρχου Δήμου Λοκρών, κ. Αθανάσιου Λ. Ζεκεντέ.
Εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν αυτό το διάστημα για την διανομή ενημερωτικού υλικού σε Φαρμακεία, ΚΕΠ και χώρους εστίασης σε Αταλάντη, Μαλεσίνα και Λιβανάτες και στην ΒΑ πλευρά του Νομού Φθιώτιδας, στις περιοχές Ράχες, Πελασγία και Γλύφα, ενώ δράση ενημέρωσης κοινού πραγματοποιήθηκε και στον χώρο του ΓΕΝ Λαμίας.
Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. ίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.
Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.
Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».
πηγή  kaliterilamia.gr
Follow us: