Διαδικτυακή εκδήλωση 

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς σας προσκαλεί στην παρουσίαση των συγγραφέων  

  • Δημητρίου Τζουβάλη, με αφορμή το βιβλίο του «Η επανάσταση της τουαλέτας» (εκδ. Αρμός, 2020. Το βιβλίο παρουσιάζει ο Θανάσης Λάλας
  • Εύας Στάμου, με αφορμή το βιβλίο της «Τα κορίτσια που γελούν» (εκδ. Αρμός, 2018). Το βιβλίο παρουσιάζει ο Δημήτρης Αλεξάνδρου

Στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων ΣΥΝ-ΑΠΑΝΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΒΟΙΩΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ,  το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 στις 7 μμ.  

Συντονίζει ο Λεωνίδας Διαμαντής, Διευθυντής της Βιβλιοθήκης. 

Η εκδήλωση είναι ανοικτή και θα γίνει μέσω Zoom (https://bit.ly/3nDZmK2). 

Παράλληλα θα μεταδοθεί και με live streaming στη Facebook σελίδα της Βιβλιοθήκης  (https://www.facebook.com/levadia.library). 

Πληροφορίες: στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης, στα τηλ. 2261089977 (Λ. Διαμαντής) & 22610.89979  (Κ. Κεράστα), και στο email vivlivad@gmail.com

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου 

“Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: 

ΕΥΑ ΣΤΑΜΟΥ: Η Εύα Στάμου – με καταγωγή από το Καπαρέλλι Θηβών – είναι συγγραφέας και Δρ  Ψυχολογίας· έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ βιβλίου· κείμενά της έχουν μεταφραστεί  στα αραβικά, τα γαλλικά, τα δανικά, τα ιταλικά και τα λιθουανικά. 

 

Το έργο της περιλαμβάνει τα μυθιστορήματα Ελιγμοί, Ντεκαφεϊνέ, Εθισμός, Η εκδρομή, τις συλλογές  διηγημάτων Τα κορίτσια που γελούν (εκδ. Αρμός) και Μεσημβρινές συνευρέσεις (εκδ. Μελάνι,  υποψήφιο Βραβείου Διαβάζω), τη μονογραφία Ageing and Female Identity in Midlife (London: Scholars’  Press), και το δοκίμιο κριτικής Η επέλαση της ροζ λογοτεχνίας (Gutenberg). Κείμενά της έχουν  δημοσιευθεί στα έντυπα: Βήμα της Κυριακής, Αυγή της Κυριακής, Τα Νέα, Νέα Ευθύνη, Το Κοράλλι, Ο  Χάρτης, (δε)κατα, Οδός Πανός. Αρθρογραφεί στην Athens Voice, το Fractal και την Athens Review of  Books.  

Ως ψυχολόγος η Εύα Στάμου εργάστηκε στην Ψυχιατρική κλινική του Γιορκ και δίδαξε Ψυχιατρική Ηθική  στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Το διάστημα 2015-2017 εργάστηκε στον ναύσταθμο της Λέρου  προσφέροντας ψυχοθεραπεία σε πληρώματα διάσωσης προσφύγων. Σήμερα εργάζεται ως  ψυχοθεραπεύτρια στην Αθήνα. 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΟΥΒΑΛΗΣ: Γεννήθηκε στο Νεοχώρι Μεσολογγίου τον Μάρτιο του 1946 αλλά είναι πολιτογραφημένος Βοιωτός.  

Βασική εκπαίδευση στην Κατούνα, Γαλαξείδι, Αμφιλοχία, Αστακό και Αγρίνιο.  

Σπούδασε κεραμική στην Ελλάδα και μαθηματικά, πληροφορική και ρομποτική στην Ουψάλα Σουηδίας. Εργάσθηκε ως βοηθός καθηγητού στο Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής και σύμβουλος σε θέματα  πληροφορικής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Ουψάλας, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα το 1980.  Ίδρυσε μαζί με άλλους τα λογοτεχνικά περιοδικά Σύνθεση και Εμβόλιμον.  

Γράφει ποιήματα, διηγήματα, μυθιστορήματα και θέατρο. 

Εργογραφία 

  1. ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΕΞ ΕΥΩΝΥΜΩΝ, Συλλογή Ποιήματων 1963 
  2. ΟΝΕΙΡΟΔΡΟΜΟΣ, Διηγήματα 1990, Έκδοση ΕΜΒΟΛΙΜΟΝ 
  3. ΚΑΦΕΝΕΙΟ Το Ωραίον Ξηρόμερον, Διηγήματα σε κοινό χώρο. Διηγήματα 1991

 

  1. Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ, Διήγημα 1991 
  2. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, Διήγημα 1993 
  3. Η ΟΓΔΟΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ), Θέατρο (θεατρικός  μονόλογος),1995, ΑΝΤΙ ΕΥΧΕΤΗΡΙΑΣ ΚΑΡΤΑΣ, ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗ 
  4. ΑΛΛΟΤΡΟΠΙΑ, Νουβέλα 1996 
  5. ΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ, Θέατρο 1996 
  6. Η ΟΓΔΟΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ), Θέατρο 1998 (Παίχτηκε στο  Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς), Έκδοση ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 
  7. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, Θέατρο (Θεατρικοί Μονόλογοι) 1997 
  8. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Θέατρο (Μονόπρακτο) 1997 
  9. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ, Θέατρο (Μονόπρακτο) 1997 
  10. ΑΠΩΛΕΙΑ ΗΜΕΡΩΝ, Θέατρο 2001 
  11. ΕΡΩΤΙΚΟΙ ΚΕΡΑΜΟΙ, Διήγημα 2010 
  12. ΟΡΝΙΘΕΣ, Επίκαιρη έμμετρη διασκευή της ομώνυμης κωμωδίας του Αριστοφάνη. (Παίχτηκε από το  Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς σε συνεργασία με το τμήμα ρυθμικής γυμναστικής του ΑΚΟΛ. Επίσης  από τις θεατρικές ομάδες Αράχοβας και Στειρίου), Θέατρο 2011 και 2012. 
  13. ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΓΟΝΩΝ, Θέατρο 2011 (Παίχτηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς), Έκδοση ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 
  14. ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ, Παιδικό θέατρο, 2015  
  15. Η ΑΛΑΝΙΤΣΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΣ ΤΑΜΠΛΕΤΙΝΟΣ, Παιδικό θέατρο, 2017 
  16. ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, Θέατρο 2017 
  17. ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ; Μυθιστόρημα 2017, Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ 21. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΨΕΥΤΟΖΕΙΣ, Μυθιστόρημα 2019, Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ 
  18. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ, Μυθιστόρημα 2020, Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ 

Προς έκδοση: 

  1. ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΊΑΣ, Μυθιστόρημα  
  2. ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, Μυθιστόρημα  
  3. ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ, Μυθιστόρημα  
  4. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΤΗΝΟΝ, Μυθιστόρημα  
  5. ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΝΕΡΟ, Χορόδραμα 

Μελοποιημένοι στίχοι: 

  1. «Νεραϊδοπαντρέματα», (Μουσική: Θόδωρος Λεμπέσης, τραγούδι: Έφη Γεωργάκη 2. “Οι πονεμένες οι καρδιές”, (μουσική Δ.Λίβανος – ερμηνεία Μαριώ)  
  2. “Ορφέας”, (μουσική Δ. Λίβανος – Ερμηνεία Μανώλης Λιδάκης) 
  3. “Πιες Ελλέβορο”, (Μουσική: Δημήτρης Λίβανος, Ερμηνεία: Παναγιώτης Παπαγεωργίου, Στίχοι:  Δημήτρης Τζουβάλης-Δήμητρα Παρασχαράκη) 
  4. «Του Κακούργου», ( Μουσική: Σεμέλη Παπαβασιλείου – Ερμηνεία: Ράνια Γκικοπούλου και  Παναγιώτης Διαμάντης) 
  5. «Κυπάρισσος», (Μουσική: Δημήτρης Λίβανος, τραγούδι: Δημήτρης Λίβανος) 7. «Το ζεϊμπέκικο της Δήμητρας», ( Μουσική: Χρήστος Ζωγράφος, τραγούδι: Χρήστος Ζωγράφος) 8. «Άκαρδη», ( Μουσική: Χρήστος Ζωγράφος, τραγούδι: Χρήστος Ζωγράφος) 9. «Τα χείλια σου», ( Μουσική: Χρήστος Ζωγράφος, τραγούδι: Χρήστος Ζωγράφος) 10. «Κάτω από ένα χνάρι σου», ( Μουσική: Χρήστος Ζωγράφος, τραγούδι: Χρήστος Ζωγράφος)
Follow us: