Έργο προϋπολογισμού 1.280.000 €

 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε, συμβασιοποίησε και υλοποιεί ένα ακόμη οδικό έργο στην Π.Ε. Ευρυτανίας. Πρόκειται για το έργο: «ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΓΑΥΡΟΣ (Δ΄ ΦΑΣΗ)», αρχικού προϋπολογισμού 1.280.000 €.

Το έργο περιλαμβάνει σημειακές διαπλατύνσεις και βελτιώσεις – αντικαταστάσεις υφιστάμενων τεχνικών, κατασκευή επενδυμένων τάφρων για απορροή των επιφανειακών υδάτων, συντηρήσεις και αποκαταστάσεις οδοστρώματος, καθαρισμούς και προστασία πρανών, σήμανση, ασφάλεια και κατασκευή νέου ηλεκτροφωτισμού ή ενίσχυση του υπάρχοντος στις εισόδους των χωριών Γοργιανάδες, Κορυσχάδες, Κλαυσί, Βουτύρο και Νόστιμο.

Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Γαύρου με αρχή από τον β’ κόμβο της νότιας παράκαμψης Καρπενησίου και πέρας τη διασταύρωση της οδού με τις εισόδους του Μεγάλου και του Μικρού Χωριού.

Ο κύριος όγκος των εργασιών συντήρησης θα πραγματοποιηθεί στο κομμάτι από το πέρας της προηγούμενης εργολαβίας (“Διαπλατύνσεις -τεχνικά & ασφαλτόστρωση Επαρχιακού οδικού δικτύου Γ Φάση“) έως τις εισόδους των παραπάνω χωριών.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας για την ουσιαστική αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Ευρυτανίας. Ένας τόπος πανέμορφος, που -με την ολοκλήρωση των εργασιών- γίνεται και πιο εύκολα προσβάσιμος.

»Με το νέο έργο, προϋπολογισμού 1.280.000 €, στο οδικό τμήμα Καρπενήσι – Γαύρος βελτιώνουμε επίσης τις μετακινήσεις και την καθημερινότητα των κατοίκων από τα χωριά Γοργιανάδες, Κορυσχάδες, Κλαυσί, Βουτύρο και Νόστιμο».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός δήλωσε: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ραχοκοκαλιά της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας, καθώς με την συγκεκριμένη σύμβαση αναβαθμίζουμε σημαντικά τον κεντρικό οδικό άξονα της Ποταμιάς, εξασφαλίζοντας ασφάλεια των μετακινήσεων τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής».  

Follow us: