Με Αναφορά που κατέθεσα προς τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έφερα άμεσα στη Βουλή τις ανακοινώσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας σχετικά με το τραγικό εργατικό ατύχημα της περασμένης Παρασκευής στη Θήβα, κατά τη διάρκεια εργασιών πάνω από υπόγεια δεξαμενή λυμάτων, που οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου! 

Έντονη ανησυχία και ανασφάλεια προκαλεί στους πολίτες της Θήβας η διαρκής απαξίωση του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, η οποία αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η μεταφορά του πολυτραυματία νεαρού στο Τζάνειο Νοσοκομείο καθυστέρησε σημαντικά λόγω βλάβης του ασθενοφόρου, παρά την άμεση κινητοποίηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού!

Τα εργατικά ατυχήματα εξελίσσονται σε μάστιγα τα τελευταία χρόνια, αφού ο δημόσιος έλεγχος στα μέτρα ασφάλειας συνεχώς υποχωρεί, ενώ οι δομές υγείας εγκαταλείπονται στον «αυτόματο πιλότο», ακόμη και σε βιομηχανικές περιοχές με αυξημένες ανάγκες, όπως η Βοιωτία!

Φαίνεται ότι η ζωή των ανθρώπων της σκληρής εργασίας μετράει λιγότερο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, γι’ αυτό σχεδιάζει και νέα επίθεση στα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας!  

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων και στηρίζει την τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 16/2, με αίτημα την ενίσχυση του ΓΝ Θήβας και τη στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό! 

Η Αναφορά διαθέσιμη εδώ:

https://drive.google.com/drive/folders/10tHyfHCaaVhwYR2UVgTLpeW7-_v96RbD?usp=sharing          

Γιώτα Πούλου

Follow us: