Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη 09 Φεβρουαρίου 2022, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και συναντήθηκαν με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη και τον Διοικητή του ιδρύματος Ανδρέα Κολοκυθά.

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν  η δράση στήριξης των 8 Γενικών Νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας, με ιατρικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 4.908.370,5 €, από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014 – 2020, η οποία μπαίνει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης.

Ειδικότερα, και με βάση τις ανάγκες και τα αιτήματα που κατατέθηκαν από τα νοσοκομεία μέσω της 5ης ΥΠΕ, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας χρηματοδοτήθηκε με 847.500 €. Ολοκλήρωσε τις απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες και παρέλαβε ήδη τρία φορητά, τροχήλατα ακτινολογικά μηχανήματα αξίας 60.000 €, ενώ αυτές τις ημέρες παραλαμβάνει και 50 ηλεκτρικές νοσοκομειακές κλίνες συνολικής αξίας 225.000 €.

Εκκρεμεί η παραλαβή απινιδωτών με τροχήλατο, ηλεκτροκαρδιογράφων, διπλών επιτοίχιων ροόμετρων,  μηχανημάτων αναρρόφησης, αναπνευστήρων βαρέως τύπου και φορητών, αναπνευστήρων νεογνών, θερμοκοιτίδων, τράπεζας ανάνηψης νεογνών και άλλων ιατρικών μηχανημάτων, που θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Μετά την παραλαβή του σχετικού εξοπλισμού, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η ανθρωπότητα ολόκληρη βρέθηκε αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη πανδημία και σε αυτή τη συγκυρία εμείς επιλέξαμε να δώσουμε ξανά προτεραιότητα στον Άνθρωπο και την Υγεία.

»Αναλάβαμε δαπάνες άνω των 10.000.000 ευρώ, για να ενισχύσουμε τα Νοσοκομεία μας με γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους και ιατρικό εξοπλισμό και το κάναμε με ταχύτατες διαδικασίες ένταξης. Ακολούθησαν οι απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες, από την 5η ΥΠΕ και τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας, ώστε να φθάσουμε στη σημερινή ημέρα.

»Παραλαμβάνουμε σήμερα τις σύγχρονες ηλεκτρικές κλίνες και τα πρώτα ιατρικά μηχανήματα, τα οποία αναβαθμίζουν αισθητά το Νοσοκομείο της Λαμίας, προς όφελος της υγείας κάθε πολίτη. Το ίδιο θα γίνει σε όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειάς μας.

»Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει να συμμετέχει ουσιαστικά στη μάχη ενάντια στην πανδημία, στη μάχη για την επιστροφή στην κανονικότητα».

Ακολούθως, ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό για την άριστη συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Προχωρήσαμε από την αρχή της πανδημίας στον απαραίτητο σχεδιασμό, ώστε να υλοποιούμε πλέον σημαντικά έργα ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων μας, για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

»Ειδικότερα, οι σύγχρονες ηλεκτρικές κλίνες βελτιώνουν την ποιότητα της νοσηλείας ασθενών τμήματος της Παθολογικής κλινικής και όλης της Ουρολογικής κλινικής, η οποία ανακατασκευάζεται πλήρως. Παράλληλα, η Ουρολογική κλινική στελεχώνεται επιπλέον με τρίτο μόνιμο Ιατρό Ουρολόγο του ΕΣΥ.

»Εξαιρετική ήταν η συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα και στον τομέα των rapid tests και των εμβολιασμών. Εμβολιάστηκαν πάνω από 2.500 κάτοικοι από τις Κινητές Μονάδες μας, στοχευμένα και σε περιοχές, όπου υπήρχε πραγματική ανάγκη».

πηγή kaliterilamia.gr

Follow us: