Η ενεργειακή κρίση στη χώρα μας συνεχώς βαθαίνει και δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ο φετινός χειμώνας ιδιαίτερα δύσκολος στις περισσότερες αν όχι σε όλες της περιοχές της Ελλάδας, δημιουργεί μια παγερή πραγματικότητα στην λειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και σε όλα τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται σε πολύ μεγάλο βαθμό να ζεστάνουν τα σπίτια τους.

Το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, τα ξύλα και τα υπόλοιπα ορυκτά καύσιμα έχουν εκτοξεύσει τις τιμές τους σε απαγορευτικά επίπεδα για την πλειονότητα των νοικοκυριών. Η τιμή του ρεύματος έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο και τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν σφραγίσει τους διακόπτες των κλιματιστικών, των θερμαντικών σωμάτων και κάθε άλλης θερμαντικής συσκευής που θα μπορούσε να ζεστάνει το σπίτι τους με τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μέσα σε αυτό το παγερό και δυσοίωνο περιβάλλον του χειμωνιάτικου σκηνικού της χώρας μας, η κυβέρνηση παίρνει κάποια μέτρα για να μειώσει το κόστος του ρεύματος, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου αλλά δεν φτάνουν. Ένα μέτρο που θα βοηθούσε θα ήταν η μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, αλλά αυτό δεν έγινε και από ότι φαίνεται δεν πρόκειται να γίνει.

Μέσα από αυτές τις γραμμές θα ήθελα να προτείνω στη ΔΕΗ, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά πρωτίστως στον πρωθυπουργό της χώρας κο Κυριάκο Μητσοτάκη, να προβούν στην διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κερασιώτης Σεραφείμ 

Μαθηματικός

Επίτιμος Πρόεδρος της ΟΛΤΕΕ

Follow us: