Μετά από έρευνα σε οικία, κατασχέθηκαν κάνναβη, φυτικά αποσπάσματα ψυχοτρόπων φυτών εμποτισμένα με ναρκωτικές ουσίες, τρίφτες κάνναβης, κινητά τηλέφωνα, αναδιπλούμενος σουγιάς κ.α. 

Συνελήφθη ένας ακόμη ημεδαπός, ο οποίος προσπάθησε να ματαιώσει την έρευνα, τραυματίζοντας στο πρόσωπο έναν εκ των αστυνομικών, στον οποίο έρριψε πλαστικό μπουκάλι νερού  

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, στις  (31-01-2022) το απόγευμα στη Λαμία, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών (κατοχή – διακίνηση), περί όπλων, καθώς και της προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία των ανωτέρω, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • γυάλινο βάζο που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ψυχοτρόπων φυτών, εμποτισμένα με ναρκωτικές ουσίες, καθαρού βάρους (48) γραμμαρίων,
  • ποσότητα κάνναβης, βάρους (1,8) γραμμαρίων,
  • (2) πλαστικοί τρίφτες κάνναβης,
  • ένας αναδιπλούμενος σουγιάς,
  • (4) κινητά τηλέφωνα, καθώς και
  • σύστημα βιντεοσκόπησης, αποτελούμενο από (9) κάμερες και καταγραφικό σύστημα, με το οποίο γινόταν κατόπτευση του δημόσιου εξωτερικού χώρου της οικίας.      

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη ένας ακόμη ημεδαπός, για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, καθώς και για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ο ανωτέρω προσπάθησε να ματαιώσει την έρευνα, τραυματίζοντας στο πρόσωπο έναν αστυνομικό της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, στον οποίο έρριψε πλαστικό μπουκάλι νερού.

Ο αστυνομικός μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και αποχώρησε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.     

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Follow us: