Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς σας προσκαλεί στην παρουσίαση των συγγραφέων : 

  • Γιώτας Αλεξάνδρου, με αφορμή τα βιβλία της «Μάντρα, Μάντρα τι μαγειρεύεις;» & «Μια κόκκινη μύτη, ένα βιολί κι ένα όνειρο» (εκδ. Ελληνοεκδοτική, 2021. Τα βιβλία παρουσιάζει η Κατερίνα Δημόκα
  • Βαλεντίνας Φωλιά, το βιβλίο της «Η Νίκη της Φωτιάς» (εκδ. Έαρ, 2021). Το βιβλίο παρουσιάζει η Δήμητρα Γκούτη-Τσιαμπόκαλου

στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων ΣΥΝ-ΑΠΑΝΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΒΟΙΩΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ,  το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 στις 7 μμ.  

Συντονίζει ο Λεωνίδας Διαμαντής, Διευθυντής της Βιβλιοθήκης. 

Η εκδήλωση είναι ανοικτή και θα γίνει μέσω Zoom (https://bit.ly/3nDZmK2). 

Παράλληλα θα μεταδοθεί και με live streaming στη Facebook σελίδα της Βιβλιοθήκης  (https://www.facebook.com/levadia.library), όπου, με την ευγενική προσφορά των εκδόσεων «Έαρ» και τη διαδικασία Giveaway, 3 άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν από ένα (1) αντίτυπο του  βιβλίου «Η Νίκη της Φωτιάς». 

Πληροφορίες: στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης, στα τηλ. 2261089977 (Λ. Διαμαντής) & 22610.89979  (Κ. Κεράστα), και στο email vivlivad@gmail.com.

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΩΤΑ: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από το Λιβίσι της Μ. Ασίας και  από τη Θήβα της Βοιωτίας. Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) καθ’ όλη τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών, αποφοίτησε πρώτη, με άριστα, από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Με διετή υποτροφία του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη, σπούδασε δράμα  και θέατρο σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ Αγγλίας. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως ηθοποιός και ως υπεύθυνη θεατρικής αγωγής σε δημοτικά σχολεία, καθώς και ως εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σήμερα υπηρετεί ως νηπιαγωγός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 

Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. 

Κυκλοφορούν τα βιβλία της: Μια κόκκινη μύτη, ένα βιολί κι ένα όνειρο, Μάντρα, Μάντρα, τι μαγειρεύεις;, Όταν παίζαμε για τη νίκη, Καραγκιόζη μου (βραχεία λίστα για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου, τα λογοτεχνικά βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του περιοδικού Ο Αναγνώστης), Μόνο αν θέλω, Φον ο Φοβερός, Φένια, η αγαπημένη των ήχων παινος Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, βραχεία λίστα για τα λογοτεχνικά βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου), Τα κλαδιά της σοφίας (βραχεία λίστα για τα λογοτεχνικά βραβεία του περιοδικού Ο Αναγνώστης), Χάρης και Φάρις (βραχεία λίστα για τα λογοτεχνικά βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του περιοδικού Ο Αναγνώστης), Θέλω να γίνω μάγος, Ο Αλέκος στη Χώρα των Παθημάτων (Α΄ Έπαινος Παραμυθιού από την Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου), Οι Νταήδες του Βυθού και ο Ρομπέν των Θαλασσών παινος Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών),  Η χειροβομβίδα που ήθελε να είναι σαν τη βίδα!, Μια μάσκα γελάει και κλαίει, Παραμυθορουφήχτρα & Ο Αστέρης παθαίνει… βλάβη! (θεατρικά έργα για παιδιά). 

Με την ιδιότητα της συγγραφέως, έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε επιμορφωτικές ημερίδες, έχει υλοποιήσει βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και παιδιά και έχει επισκεφτεί νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας, στο πλαίσιο προγραμμάτων φιλαναγνωσίας. Ιστορίες της έχουν λάβει τιμητικές διακρίσεις από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και έχουν βρεθεί στις βραχείες λίστες των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου, των βραβείων του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του περιοδικού Ο Αναγνώστης. 

ΦΩΛΙΑ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή της Λιβαδειάς. Είναι πτυχιούχος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μητέρα ενός αγοριού. Ασχολείται αρκετά χρόνια με παραδόσεις ιδιαιτέρων μαθημάτων, κυρίως σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Μέσα από αυτά τα μαθήματα,  θεωρεί πως έχει την ευλογία να έρχεται σεπαφή με τον όμορφο κόσμο της παιδικής ψυχής. Εξάλλου, η αγάπη της για τα παιδιά υπήρξε ένας από τους λόγους που την ώθησαν να σπουδάσει στα 32 της χρόνια. Η ίδια αγάπη θα την οδηγήσει στην ενασχόληση με το εφηβικό βιβλίο. Έτσι, το 2017 το μυθιστόρημά της η «Νίκη της Φωτιάς», με αναφορά στις Αλησμόνητες Πατρίδες του Μικρασιατικού Ελληνισμού, βραβεύεται στον 62ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Το 2020 της απονεμήθηκε το Α΄ Βραβείο στην κατηγορία «Εφηβικό βιβλίο ανέκδοτης μορφής» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ορθόδοξου Παιδικού Βιβλίου, που προκήρυξε η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού και οι Εκδόσεις «Νάμα», για το επίσης ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο «Ματωμένα Κρίνα». Η επιλογή αυτού του είδους του μυθιστορήματος υπήρξε απόρροια της πίστης πως η ιστορική μνήμη είναι αυτή που καθορίζει την ιστορική συνείδηση και, επομένως, το παρόν και το μέλλον, το οποίο αποτελούν τα παιδιά και οι νέοι μας. Στόχος και επιθυμία της είναι με τη γραφή να κατορθώνει να συναντάται με τον αναγνώστη κάθε ηλικίας, να συνδιαλέγεται μαζί του σε ένα βαθύτερο και ουσιαστικότερο επίπεδο επικοινωνίας, κοινωνώντας σκέψεις, προβληματισμούς, οράματα, αξίες και ιδανικά. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου  

“Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς”

Follow us: