17  Ιαν. 2022                                                                        Κυκλοφορώ και …

 

  • Απορώ που τόσες μέρες παιδεύονται να καταλάβουν. Γιατί έγινε αυτό; Τι συνέβη; Πώς συνέβη; Ποιος φταίει; Ρωτάνε τεχνικούς, φέρνουν εμπειρογνώμονες, ζητούν την άποψη ειδικών… όλα για να βρεθεί μία απάντηση: τι φταίει που πήρε φωτιά η Ferrari; Και δεν πάνε κατευθείαν στον κ.Τσίπρα που έχει την απάντηση έτοιμη; Την έχει βρει, τη χρησιμοποιεί, τη φωνάζει, την κολλάει παντού. Είναι να σε βολέψει κάτι. Ας τον ρωτήσουν, λοιπόν, τον πρώην πρωθυπουργό: «Τι φταίει που πήρε φωτιά η Ferrari;» κι εκείνος θα τους πει: «Ο Μητσοτάκης». Απλό! 
  • Λυπάμαι για τον άνθρωπο που έχασε τη ζωή του «στουκάροντας» το τρομερό αμάξι του σ’ένα δέντρο. Το άκουσα, όπως όλοι μας και στενοχωρέθηκα όπως ο καθένας μας. Αλλά, ως εκεί. Όσο για την αναφορά στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν είναι κι εντελώς αστείο. Ο νεκρός ήταν αδελφός μίας βουλευτού της Ν.Δ. Έτσι και η κ.Μονογιού ανήκε στον ΣΥΡΙΖΑ και …κάτι τέλος πάντων, τον έχω ικανό τον Αλέξη. Ικανό να έλεγε τα παραπάνω εννοώ, να εξηγούμεθα, ε;
  • Θέλω να είμαι δίκαιη. Νέος του οποίου τη γνώμη εκτιμώ αφάνταστα μου είπε ότι ο κ.Τζόκοβιτς δεν ήθελε να λάβει μέρος στο τουρνουά open της Αυστραλίας για τα χρήματα αλλά για τη δόξα, στοχεύει τον τίτλο «Ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών». Μάλιστα! Είναι ένα στοιχείο που οφείλω να λάβω υπόψη, να μην αδικήσω τον άνθρωπο. Λοιπόν, εντάξει, δεν θα έπαιζε για τα λεφτά.  Αναγνωρίζω, βεβαίως,   ότι η λαχτάρα για μία ακόμα επιτυχία-βήμα προς  τη δόξα είναι ευγενέστερη απ’ αυτήν του κέρδους σε χρήματα. Όμως, ο ευγενής στόχος επιτυγχάνεται και η δόξα έχει αξία όταν χαρακτηρίζονται και από αρετές: εντιμότητα, σεμνότητα, σεβασμό στους αντιπάλους, σεβασμό στους νόμους και τους κανόνες. Έτσι ο ένδοξος γίνεται και άριστο παράδειγμα για τους άλλους, να προσφέρει και στο σύνολο, όχι μόνο στον εαυτό του.  Θεμιτή η φιλοδοξία του σπουδαίου Σέρβου  τενίστα. Δεν τα κατάφερε, επειδή δεν πήγε ίσια. Χρησιμοποίησε διάφορα μέσα, αλλά ξέχασε το ήθος. Κρίμα! Τώρα που ήρθε η απέλασή του δηλώνει απογοητευμένος. Διάολε, τίποτα δεν κατάλαβε ακόμα ή για τίποτα δεν μετανοεί. Πάντως αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο, είμαι σίγουρη ότι συμφωνεί και το παιδί μου. 
  • Σημειώνω ότι στις 21 Ιαν. γιορτάζεται παγκοσμίως η Ημέρα της αγκαλιάς. Δώρο διπλό, η χαρά που προσφέρουμε στον άλλο γυρίζει άλλη τόση και σαν χάρισμα στον εαυτό μας. Άκουσα πρόσφατα κι έναν στίχο λυπημένου τραγουδιού. …….. «…έτσι πεθαίνει ο άνθρωπος που δεν τον αγκαλιάζουν». Μια αγκαλιά, λοιπόν, μια αγκαλιά! Όσο δεν κοστίζει, τόσο αξίζει. Ας μη το ξεχνάμε. Κι όχι μόνο σήμερα!
  • Χαιρετώ όλους εσάς, τους φίλους μου.

Γράφει η Μαρίνα Αντωνάτου

 

Follow us: